• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
emilvelkov73 написа:
2v6 написа:
emilvelkov73 написа:
Благодаря,
а така както е няма ли пак да работи като смесител?
Посоката на стрелките мисля не е от значение или бъркам
Някакви други символи има ли на този вентил? На обратната страна на трите извода може да е отбелязано нещо. Примерно C-M-H (Cold, Mixed, Hot).

Пътя на коя стрелка ще се затвори при температура на осезателя по-ниска от зададената?

В случая (регулиране смесването на вода за подово) е по-добре да се ползва смесителен вентил с вграден осезател. Цената на такъв вентил с размер 3/4" е по-ниска от твоя :idea:
Много ми е плътно до стената и не мога да видя отзад дали пише нещо
колко струва такъв вентил горе долу
ако трябва да го сменя ако този не е добър
Търси нещо такова:
стр.13 И.148

http://www.mina-21.com/otoplenie.pdf

Купувал съм под 50 лв, но без холендри.
Здравейте на всички.От много време следя форума с много голям интерес и виждам,че има доста знаещи хора готови винаги да помогнат.Интересно ми стана за трипътния вентил който обсъждате.Аз ползвам точно такъв ТВ за бойлера от около 8-9 години и честно да ви кажа съм много доволен,просто от тогава винаги има топла вода (разбира се когато гори камината).Този вентил е на Херц със 100% отваряне, което мисля, че е добре като същевременно прави байпас на бойлера за да не се охлажда.Винаги през вентила преминава вода и когато достигне настроената температура отстранява към бойлера.Затова сондата се слага на входа и температурата винаги е вярна. В няколко теми съм засичал да коментират точно този вид ТВ и не ги одобряват, но явно не са виждали и ползвали такива термо вентили.А много голямо предимство имат защото не е нужно да се прекарват кабели за напрежение,допълнително терморегулатор , което доста опростява и самата система като цяло.Даже съм решил да си взема още един за котела който ще купя скоро.
Наистина много ценя мненията на хората в форума и се радвам, че са готови до помогнат със съвет.Аз лично доста много неща ми са полезни и съм доволен :yawinkle:
rosso666 - специалист
Колеги какво ще кажете та този вентил??http://www.water-technic.com/termoventi ... egc-p1671/
Искам да го сложа на пелетен котел
Понеже тук във форума много хора съветват да се слагат такива вентили за да за да се предотврати достъпа на вода под 50*C в котела
Този вентил е за монтиране на тръбата на топлата вода а тук колеги монтират клапъни на студената вода.Интересно ми е постепенно ли отваря до достигане на 61 градуса или изведнъж и дали затваря байпаса?
Благодаря предварително
2v6 - майстор
rosso666 написа:
Колеги какво ще кажете та този вентил??http://www.water-technic.com/termoventi ... egc-p1671/
Искам да го сложа на пелетен котел
Понеже тук във форума много хора съветват да се слагат такива вентили за да за да се предотврати достъпа на вода под 50*C в котела
Този вентил е за монтиране на тръбата на топлата вода а тук колеги монтират клапъни на студената вода.Интересно ми е постепенно ли отваря до достигане на 61 градуса или изведнъж и дали затваря байпаса?
Благодаря предварително
Дали ще е на топлата или студената вода (изход или вход на котела) има разлика, но резултата е подобен.
Когато се слага на изход просто трябва да е за по висока температура (примерно над 60).

Разликата между напълно отворено и затворено на тези вентили е поне 1-2 градуса - някъде под 61 всичко ще минава през байпаса, а някъде над 61 байпаса ще е затворен.
LazarGanev - "Велик майстор"
При този вентил точно байпаса не се затваря никога :wink:
rosso666 - специалист
Да и аз това го установих .ТОва добре ли е???Мостовата тръба да я сложа ли по малък цолаж от основните ?
rosso666 - специалист
LazarGanev написа:
При този вентил точно байпаса не се затваря никога :wink:
КОлега това че не затваря напълно няма ли да повлияе на потока към радиаторите????
Няма ли опасност да върти водата само в котела
Аз вчера сложих такъв вентил.
Доволен съм че водата към радоаторите е 60*C но надолу радиаторите са хладки около 35-40*C
Нормално ли е ???
Тръбата на байпаса е 1"(както цялата с-ма)Няма сложен кран на байпаса.
rosso666 - специалист
Благодаря лазаре.сега трябва да ложа и кран.
Ами ако сложа редукция към по-тясна тръба (например 1/2") ще свърши ли работа.
LazarGanev - "Велик майстор"
По-добре ще е да е по-тясна тръба и по-малък кран - по-добре се регулира дебита. Аз обикновено слагам 3/4" притворен на 45*, но съм слагал и 1/2" - тогава почти няма нужда от притваяне
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15

Тема "Относно термостатичен трипътен вентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: