Да, ама той така или иначе ще си поддържа един автомобил, чиито данъци, винетки и застраховки ще си текат, въпреки, че той ще го кара 3-4 месеца в годината...Колега, не искам да убеждавам другите колко съм прав, не е това целта на тези писания. Просто съм рационален човек и виждам, че в София да ходя с кола да работа е супер изнервящо и джобобъркащо. Имам кола, да, и я поддържам, защото когато съм със семейството си тя няма алтернатива (малки деца, домашни любимци, багаж, удобство и т.н.). Но със семейството пътувам по-рядко, а не всеки ден, това първо и второто, по-важно е, че съм си правил проби с колата да ходя на работа, но в моя случай конкретно не става. Имам 22 км на ден отиване и връщане до работата, живея в центъра и откъдето и да си правя маршрути, пътувам около 40 минути в едната посока. Разходът градско не е за приказване, защото трябва да засичаме на час, а не на 100 км... Нервите отделно. А там, където работя също се плаща за кола, 2 лева на ден за паркинг, ако не искаш... ми обикаляй като гламав да си търсиш място на км наоколо... Та това е причината да съм избрал велосипеда като средство за придвижване, отделно, че ми е страст - цял живот съм въртял педалите, сигурно имам над 100 хиляди км на велосипед. Е това е моето мнение, което не задължава никой с нищо. Просто съм доволен от избора си и най-вече, че съм достатъчно мобилен и завися предимно от себе си...
Лек ден на всички!