• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
8180 - майстор
thinkpad написа:
Junak написа:
Уникален си. Емайлиран щепсел. Сигурно се използват за емайлирани печки. Или емайлирани бойлери.
Не, ти си уникален. Намираш нещо, за което да се драчиш в абсолютно всяка тема. И то обикновено за неща, които въобще нямат общо с темата. Предлагам ти да ми коментираш и пунктуацията. Или да замълчиш, когато няма какво да кажеш, по-добре.
Аз пък ти ПРЕДЛАГАМ, след като се считаш за компетентен по МНОГО теми - НАМАЛИ писането и се съсредоточи да пишеш така, че "заядливците" да замлъкнат, а ТВОИТЕ истини заблестят с неопетнен блясък.
Да попитам. За себе си или за Форума пишеш? Пиши според отговора, без да ми отговаряш.

П.П. По Правилата, които четеш през ред, ТУК моите предложения/мнения са почти закон, засега.
thinkpad - Общо мнения: 684 [0.14% от всички мнения / 4.75 мнения на ден]

П.П.2 Както е видно в темата - ти я повдигна УЖ с практичен въпрос, за да изложиш за пореден път противното на дадените отговори свое мнение. Съвсем спокойно бих затрил 4-те последни страници. Не го правя САМО заради собствената си грешка да не затрия теб предишния път и усилията на Колегите все още да ти отговарят.
MIRO_073 - майстор
thinkpad написа:
Абе, има ли WAGO за над 32А? Винаги ми е било интересно. Тия дни мисля да ги тествам на един сценарий.
Например за връзки след електромера в централно разпределително табло. Ако предпазителя е 63А, не може клемата да издържа номинален 32А. :?
п.п Wago винаги съм се чудил - защо са по-евтини от блокче лустер клеми. :?
Има WAGO за над 32А ама друг тип - редова клема 2010-1201 КЛЕМА РЕДОВА СИВА 10 mm 57A ПРУЖИННА

Има такова до 95mm2
kalpev - специалист
MIRO_073 ти е отговорил.
thinkpad написа:
Ама така като гледам как се въртят проводниците, нещо не мога и да си помисля да оставя такава връзка за 10-15години.
Верно?
Но как да те убедя в обратното като си дървен философ и приемаш само твоето мнение за меродавно?
В обществен форум си и ако слизаш понякога от собствената си камбанарийка ще ти е от полза. И ще си от полза на другите.

P.S. Нужда от превод, защото спомена, че си на Вие с чуждите езици?

Прикачен файл

pov1.jpg
pov1.jpg (9.56 KиБ) Видяна 1595 пъти

Прикачен файл

pov2.jpg
pov2.jpg (6.83 KиБ) Видяна 1595 пъти
thinkpad - майстор
kalpev написа:
Но как да те убедя в обратното като си дървен философ и приемаш само твоето мнение за меродавно?
Не, просто попитах преди да купя клемите. След като ги купих и обстойно тествах - споделям впечатления. Споделям ги, защото тези клеми много се хвалят, а лустерите - много се оплюват. Добре. Но никой не спомена, че проводника свободно се върти в тези клеми.
MIRO_073 - майстор
thinkpad написа:
kalpev написа:
Не, просто попитах преди да купя клемите. След като ги купих и обстойно тествах - споделям впечатления. Споделям ги, защото тези клеми много се хвалят, а лустерите - много се оплюват. Добре. Но никой не спомена, че проводника свободно се върти в тези клеми.
И какво като ти го въртиш на ръка? И в кутията ли някои го върти???
Тани - модератор
Това че се върти е само предимство. При прибирането на връзките в кутията, кабелите ще се завъртят и няма да останат под напрежение. Така по лесно ще се приберат в кутията и ще заемат по малко място.
thinkpad - майстор
Тани написа:
Това че се върти е само предимство. При прибирането на връзките в кутията, кабелите ще се завъртят и няма да останат под напрежение. Така по лесно ще се приберат в кутията и ще заемат по малко място.
Тани, няма спор че въртенето може да помогне за по-лесно наместване. Обаче така става ли по-добър контакта, отколкото при неподвижна болтова клема?
Да, тия клемички вече ги наредих където ми трябваха. Но не съм убеден още, че мога да ги оставя за постоянно.
Тани - модератор
Разбира се, че е по-добре от клеморед! При пружинните клеми имаш точно определен натиск повтаряем във всички връзки. Пре клемореда няма повтаряемост и има вероятност да не дозатегнеш някой болт колкото е необходимо или пък да го презатегнеш и да намалиш сечението на кабела. Ако кабела не се прекъсне още при завиването, то има голяма вероятност това да стане в последствие при нагласянето на кремореда и огъването на кабела. Освен това, клемореда трабва да се дозатяга периодично, а пружинните креми са необслужваеми. Пред клемореда бих избрал спайка без запояване.
hidrazin - майстор
Контакта няма да стане по-лош от въртенето. Най-много при въртенето да се очисти кабела от евентуално окиси. :) И както Тани каза рисковете при клеморедите са по-големи отколкото при пружинните клеми.
За кой ли път казвам - по-горе дадох линк за професионални редови пружинни клеми. Хората с тях изграждат подстанции и енергийни обекти !!! Как мислиш? Дали щяха да ги ползват там ако се съмняваха в качеството на контакта осигуряван от тях?
Остави си си ги за постоянно и не ги мисли а върви да пиеш една ракия.
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Хората с тях изграждат подстанции и енергийни обекти !!! Как мислиш? Дали щяха да ги ползват там ако се съмняваха в качеството на контакта осигуряван от тях?
Това обяснява много - например защо трафопоста гърмя 2 пъти. Шегувам се. Значи считате контактният натиск за еквивалентен, така ли? Някъде някакви сравнения по въпроса има ли, човек да види и да направи изводи? А ще ги оставя, но ще се получи много неудобно - половин инсталация със спайки със запояване, останалото с клеми? :?
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: