• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
Сигурно защото имам астигматизъм и толкова ситно и размазано не го виждам.
Не е от това. И аз не бях се заглеждал преди да попиташ. Чудих се известно време и се взирах докато реша че е 12 волта. Просто калпава снимка и маркировката е или почти изтрита, или е кофти направена. Пък още съм горе-долу наред със зъркелите. :?
:partyman:
lyubohar - майстор
gandalf_hsr написа:
За свързването на трансформатора предполагам че е се свързва с клеми 1 и 2 защото от другата страна са 5 извода и ми е по логично да се свързва с изводите 1 и 2.Вече е купено релето време и ще ми свърши работа не ми се дават пари за друго.Как мога да свържа и да ползвам даденото реле време с даденият ел.мотор.Ел.мотора ми може ли да работи на прав ток като реле времето.Ако вместо траф реле времето свържа с подобен адаптер и след това моторчето ще стане ли нещо
Поне виж колко са дебели жиците в намотката.Ако 1 и 2 са с по тънкия проводник,може би е за 220V.
И може да го пуснеш през една лампа 60-70вата за всеки случай.Иначе,ако не си уцелил ще гръмне.
И този таймер не е скъп.
http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... 0%B5%D0%BD
gogo7777 - майстор
Какви напрежения изкарва на вторичните намотки? Може да се направи и с наличните ти джаджи :-D . С трафчето да захраниш и таймера и моторчето.........За всеки случай провери коя е първичната, както ти казва lyubohar
2v6 - майстор
gandalf_hsr написа:
Трябва ми моторчето да работи поне на всеки час по една минута за да може да завърти яйцата на 180 градуса.След час моторчето връща скарата на изходна позиция (пак завърта яйцата на 180 градуса) и така до почти до излюпването на яйцата(последните три дни не се въртят).
Релейното управление има предимства и недостатъци.
От предимствата се сещам единствено за липсата на софтуер (няма програмиране с компютър).
Недостатъците са:
1. Висока цена.
2. Сложна електрическа схема.
3. Трудна настройка.
4. Скъпо добавяне на нови функции.

Управлението на инкубаторче по-лесно може да стане с цифрово управление...

За да завърти на 180 градуса яйцата трябва да има два крайни изключвателя.
gogo7777 - майстор
Вече е купено релето време и ще ми свърши работа не ми се дават пари за друго
Johny - майстор
2v6 Нали искаш цифрово управление. Сложи му стъпков мотор и ще си спестиш и крайните изключватели. :)
Не залитайте по модерни технологии. Нито е скъпо, нито е сложно. Човека има готови елементи, ограничен ресурс и търси помощ при тази база.
shadow__01 - майстор
2v6 написа:
gandalf_hsr написа:
Трябва ми моторчето да работи поне на всеки час по една минута за да може да завърти яйцата на 180 градуса.След час моторчето връща скарата на изходна позиция (пак завърта яйцата на 180 градуса) и така до почти до излюпването на яйцата(последните три дни не се въртят).
За да завърти на 180 градуса яйцата трябва да има два крайни изключвателя.
Да, но за описаното ще трябва реверсиране щом ще има крайни изключватели.
А този двигател не е постояннотоков и не се реверсира с обръщане на захранващите проводници.
Може и без реверсиране, но трябва да се изчисли и измери за колко време двигателя (без редуктор) ще завърти въпросната скара на 180 градуса и ще спре. И ще има ли някаква спирачка от случайно завъртане?
kuger - майстор
За мотора не му е нужен реверс. Няма нужда и от крайни изключватели. Просто да подбере, примерно 30 сек. за половин оборот на мотора /крайната скорост на редуктора/. Следващия цикъл на мотора ще върне яйцата в начално положение. За цикличното реле му трябва един стабилизиран изправител от някоя фирма за модули. На този принцип работят руските инкубатори "Наседка"- подвижна шейна, която търкаля яйцата на всеки 60 минути на 180 градуса.
Draganov - специалист
Преди десетина години бях направил инкубатор,който работеше перфектно - от 48 я-я съм вадил 45 пилета.Подарих го,защото родителите ми го ползваха и 1-2 пъти спря тока за няколко часа и пилетата не се родиха.
Яйцата бяха в рамка с телени клетки,на колелца.Търкаляха се при движение на клетката напред-назад,с мотор от чистачки на Лада.Той си има краен изключвател,реле подаваше всеки час контакт 1 сек. след което мотора сам продължаваше докато се изключи.Рамото беше оразмерено така,че при един оборот да придвижи рамката от край до край.
Отоплението се прави с лампи 60W (примерно),много е важна температурата 37 гр.(или някъде там),аз ползвах живачен контактен термометър.Влажността също е мн.важна,желателно е и малко вентилаторче да има (в твоя случай,от компютърно захранване може да сложиш - 12V.
Най-важното нещо в цялата система е,яйцата да са от петел.... :goodman: Успех!
http://www.groni.ru/pticevodstvo/kury/i ... ukami.html
gandalf_hsr - специалист
Моторчето и трафа са от инкубатор Насатка има и платка но нещо е било изгоряло по нея и затова ми го подариха.Моторчето завърта яйцата на 180 градуса точно за една минута и затова купих такъв цекличен таймер другите не са толкова точни като този.Тези дни ще купя адаптер и ще се пробвам да го свържа по схемата която е показал ivanovbg.За подържане на температурата ще поръчам следният терморегулатор:
Изображение.
За затопляне ще ползвам реотаните от Насатката че издържат на влага.Благодаря за мненията,ако нещо не ми е ясно ще питам пак. :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Как да свържа 12v траф към ел.моторче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: