pulsar написа:Колеги, от къде поръчвате ремъчните шайби и ремаците?Бактрейд Явор или Хенди и на много други места.
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pulsar
- специалист
5467 мнения в "CNC машина гравьор"
Balabanov
- специалист
Някой пазарувал ли е шпилки и гайки от Техноком и ако е нека да сподели впечатления.
Аз съм си харесал от там шпилка 24мм на стъпка 5 с кръгли гайки, като мисля да обирам луфта с по 2 гайки на шпилка и пружина между тях. Но въпроса е някой дали е пазарувал от там и читаво качество ли са?
Благодаря предварително
Аз съм си харесал от там шпилка 24мм на стъпка 5 с кръгли гайки, като мисля да обирам луфта с по 2 гайки на шпилка и пружина между тях. Но въпроса е някой дали е пазарувал от там и читаво качество ли са?
Благодаря предварително

dobrev
- специалист
Balabanov написа:Някой пазарувал ли е шпилки и гайки от Техноком и ако е нека да сподели впечатления.За шпилките защо не пробваш продаваните от Бактрейд Явор? Моите са от там и досега нямам проблеми. Профилите, които предлагат Техноком, са турски и имам отзиви за тях, че имат голямо отклонение от размера по оста. Казано направо - че са доста криви.
Благодаря предварително
MrMurdjo
- майстор
Кои са тези Техноком? Дайте някой линк към сайт, моля.
И аз съм с винтове от Явор (14х4). С по две гайки от полиамид. До тук единствено съм установил, че стъпката е с някакви хилядни по-голяма от 4 мм и съм въвел дробна стойност за стъпки на оборот в Мах3. Но това реши проблема. Някъде на 500 мм ход даваше около <=0.5 мм неточност. Не помня в момента точната стойност.
И аз съм с винтове от Явор (14х4). С по две гайки от полиамид. До тук единствено съм установил, че стъпката е с някакви хилядни по-голяма от 4 мм и съм въвел дробна стойност за стъпки на оборот в Мах3. Но това реши проблема. Някъде на 500 мм ход даваше около <=0.5 мм неточност. Не помня в момента точната стойност.
Balabanov
- специалист
Опа моя грешка ТехноБГ а не ТехноКОМ http://www.technobg.com/Shpilki-s-trapecovidna-rezba
Аз вече си поръчах 24мм на 5 стъпка пък ако има отклонение ще го мисля по нататък. Сега търся стругар в София за да ги престърже за лагерите ако имате някакви координати на стабилен такъв бих ви бил много благодарен.
Преди време питах за цени на профилите в ТехноКОМ и излизаха колкото в БРтехника и за това си взех профили Бош!
Аз вече си поръчах 24мм на 5 стъпка пък ако има отклонение ще го мисля по нататък. Сега търся стругар в София за да ги престърже за лагерите ако имате някакви координати на стабилен такъв бих ви бил много благодарен.
Преди време питах за цени на профилите в ТехноКОМ и излизаха колкото в БРтехника и за това си взех профили Бош!
STEPER
- специалист
Винтовете на ТехноБГ са повечето за ширпотреба, много са меки и не са предназначени за профи изделия.
Могат да се използват с компромис в нискобюджетни машини.Лично мнение,разбира се.
Цената на тях и профила на фирмата с предлаганите продукти говорят за това.
Преди години взех такива винтове но само,че от ЕвроБолт и останах разочарован.
Хубави винтове се намират в REXROTH Bosch Group,Явор и Ексорор.
Е и цената им е друга
но това е друга тема.
За мен това е най важен и отговорен възел в цялото изделие.
Поздрави
Ето линк към Техноком - http://technokom.bg/catalog/view/122
Могат да се използват с компромис в нискобюджетни машини.Лично мнение,разбира се.

Цената на тях и профила на фирмата с предлаганите продукти говорят за това.
Преди години взех такива винтове но само,че от ЕвроБолт и останах разочарован.
Хубави винтове се намират в REXROTH Bosch Group,Явор и Ексорор.
Е и цената им е друга

За мен това е най важен и отговорен възел в цялото изделие.
Поздрави
Ето линк към Техноком - http://technokom.bg/catalog/view/122
STEPER
- специалист
Balabanov написа:Добре от къде да намеря шпилка твърда с гайка да не е СВД и да е качествена. Може ли линк към продуктите на въпросния ЯворЕто ти линк към Baktrade - http://www.baktrade.com/catalogues
Свали си каталога на MAEDLER Германия и го разгледай
Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература