Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pulsar - специалист
Колеги, от къде поръчвате ремъчните шайби и ремаците?
dobrev - специалист
pulsar написа:
Колеги, от къде поръчвате ремъчните шайби и ремаците?
Бактрейд Явор или Хенди и на много други места.
Balabanov - специалист
Някой пазарувал ли е шпилки и гайки от Техноком и ако е нека да сподели впечатления.
Аз съм си харесал от там шпилка 24мм на стъпка 5 с кръгли гайки, като мисля да обирам луфта с по 2 гайки на шпилка и пружина между тях. Но въпроса е някой дали е пазарувал от там и читаво качество ли са?
Благодаря предварително :partyman:
dobrev - специалист
Balabanov написа:
Някой пазарувал ли е шпилки и гайки от Техноком и ако е нека да сподели впечатления.
Аз съм си харесал от там шпилка 24мм на стъпка 5 с кръгли гайки, като мисля да обирам луфта с по 2 гайки на шпилка и пружина между тях. Но въпроса е някой дали е пазарувал от там и читаво качество ли са?
Благодаря предварително :partyman:
За шпилките защо не пробваш продаваните от Бактрейд Явор? Моите са от там и досега нямам проблеми. Профилите, които предлагат Техноком, са турски и имам отзиви за тях, че имат голямо отклонение от размера по оста. Казано направо - че са доста криви.
MrMurdjo - майстор
Кои са тези Техноком? Дайте някой линк към сайт, моля.
И аз съм с винтове от Явор (14х4). С по две гайки от полиамид. До тук единствено съм установил, че стъпката е с някакви хилядни по-голяма от 4 мм и съм въвел дробна стойност за стъпки на оборот в Мах3. Но това реши проблема. Някъде на 500 мм ход даваше около <=0.5 мм неточност. Не помня в момента точната стойност.
Balabanov - специалист
Опа моя грешка ТехноБГ а не ТехноКОМ http://www.technobg.com/Shpilki-s-trapecovidna-rezba
Аз вече си поръчах 24мм на 5 стъпка пък ако има отклонение ще го мисля по нататък. Сега търся стругар в София за да ги престърже за лагерите ако имате някакви координати на стабилен такъв бих ви бил много благодарен.
Преди време питах за цени на профилите в ТехноКОМ и излизаха колкото в БРтехника и за това си взех профили Бош!
STEPER - специалист
Винтовете на ТехноБГ са повечето за ширпотреба, много са меки и не са предназначени за профи изделия.
Могат да се използват с компромис в нискобюджетни машини.Лично мнение,разбира се. :)
Цената на тях и профила на фирмата с предлаганите продукти говорят за това.
Преди години взех такива винтове но само,че от ЕвроБолт и останах разочарован.
Хубави винтове се намират в REXROTH Bosch Group,Явор и Ексорор.
Е и цената им е друга :) но това е друга тема.
За мен това е най важен и отговорен възел в цялото изделие.
Поздрави
Ето линк към Техноком - http://technokom.bg/catalog/view/122
Balabanov - специалист
Добре от къде да намеря шпилка твърда с гайка да не е СВД и да е качествена. Може ли линк към продуктите на въпросния Явор
STEPER - специалист
Balabanov написа:
Добре от къде да намеря шпилка твърда с гайка да не е СВД и да е качествена. Може ли линк към продуктите на въпросния Явор
Ето ти линк към Baktrade - http://www.baktrade.com/catalogues
Свали си каталога на MAEDLER Германия и го разгледай

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: