Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
В термостта има вградено реле и затова се нуждае от фаза и нула
bibiqn - специалист
naskov написа:
В термостта има вградено реле и затова се нуждае от фаза и нула
Днес замерих с мултицет нулата само преминава през термостата не се прекъсва при спряно положение.:)
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
Не прекъсва нулата :) .
:)
m.lukanov1951 - специалист
Ahmakov написа:
Задаваш 50С. Водата в котела е да речем 30С. Палиш котела, водата се загрява до 70С, помпата вкл., водата се охлажда до 50С, помпата изкл., когато се загрее до 70С пак вкл. и т.н.
Ако водата е под 50С при горенето се получава конденз от вода, кисели, креозол, натрупва се нагар по стените на котела, тягата намалява, топлообмена се влошава и т.н. все неща които влошават работата и скъсяват живота на котела, камината или печката. Ако горивото е по влажно отиваш на задание 60С.
Каква е причината според теб,при зададедни 50С помпата да включва,а не да изчаква 70С и тогава да се включи,дали не съм сгешил при ел.свързването?
nobreak - специалист
Здравейте. Извинявам се, но търсих В2000 и намерих само това http://ekom.bg/index.php?area=catalog&id=4194... и си мисля, че е друго. Прав ли съм? Мисля да слагам на помпата, колега този ЕТВМ-1 Електронен термостат за външен монтаж как се държи?
Благодаря.
LazarGanev - "Велик майстор"
Точно това търсиш
nobreak - специалист
Последен въпрос :) Кой е по добре да използвам - електронния или механичния?
Благодаря.
filmatoplo - майстор
Това е термостат Б2000 , но в кутийка Продижи .
nobreak - специалист
А тези, които използват този ЕТВМ-1 Електронен термостат за външен монтаж биха ли споделили мнение? Кой е по добре да сложа, макар че првдпочитам да е енергонезависим, но и искам да е точен що годе?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ползвам и двата, и двата са точни. Как да ти кажа кой да сложиш? :)

Тема "Контактен термостат." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: