Пускай им един вентилатор да ги обдухва и за седмица са готови. Както писах по-горе моите в момента са на изкуствено проветрение и като гледам резултата направо е задоволителен
Колеги,имам едно питане,мисля да направя малко мезелик по тази рецепта
Stefan_62 написа:
"Правим смес от: 3 пълни с.л. червен пипер, 50гр. мляна чубрица, 20 гр. сол, 2 гр. захар, 1 ч л. риган, 6 скилидки пресован чесън, 1-2 с.л.смлян черен пипер, 1-2 с.л. чимен Смленият чимен се залива с вода и преседява 8 часа.Чимена се отцежда от водата и се смесва с другите подправки, прецедения сок на средно голям лимон и 50 гр. червено вино. Всичко това се разбърква в подходящ съд, като към сместа се добавя постепенно бяло вино до получаване на еднородна смес с гъстота на рядък сос." .За килограм месо
И въпросът ми е за солта,понеже ще държа месото в разтвор от 150гр сол и 1 литър вода,трябва ли и в сместа за кайзероване да слагам сол?