Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hidrazin - майстор
1115 написа:
...този Господин па макар и бил той с фамилия Господинов.
Фамилия Господинов ми напомня за това. И сондажа сигурно е правил като орането от филма. :-D

Съжалявам за оффтопа ама не се сдържах. Моля да бъда извинен!
:partyman:
big_death - специалист
Абе , не можеш ли дето ще пробиваш наново дупки и т.н. , с тия пари да платиш на някои с дебели вратове , па да го докарат до дупката и да му мушнат главата в нея ???? И докато не си оправи поразията и да изкара вода от там , да не мърда от нея !!!!
kapanec - специалист
big_death написа:
Абе , не можеш ли дето ще пробиваш наново дупки и т.н. , с тия пари да платиш на някои с дебели вратове , па да го докарат до дупката и да му мушнат главата в нея ???? И докато не си оправи поразията и да изкара вода от там , да не мърда от нея !!!!
Това е най вярното решение на проблема.
Имам познат които прави сондажи в нашия регион .Той ги прави така гледа на каква надморска височина е терена ако е (70м) прави сондаж 75-80м така гарантира че винаги ще има вода целогодишно и неограничено количество знам за такива 6 сондажа който работиха миналото лято(2012г много суха година ) както това лято което мина почти денонощно
VLADO66 - майстор
kapanec написа:
Имам познат които прави сондажи в нашия регион .Той ги прави така гледа на каква надморска височина е терена ако е (70м) прави сондаж 75-80м така гарантира че винаги ще има вода целогодишно и неограничено количество знам за такива 6 сондажа който работиха миналото лято(2012г много суха година ) както това лято което мина почти денонощно
Е аз като съм на 500м.н.в. требе да го поканя за зет вместо да му плащам щото http://www.youtube.com/watch?v=LFmyuOQMwA8
kapanec - специалист
Човека е семеен измисли друг вариянт :)
miroton - майстор
big_death написа:
То вода може и да няма.
ESPACE - майстор
Няма няма! Ще носи и пълни!
big_death - специалист
:-D :lol: :-D Точно тъй - няма, няма .. като не е имало ....- да не дупчи , или да не вкарва поне обсадните тръби да забива сума ти пари собственика !
lucytsenova - помощник
Аааа, значи не съм единствената. Ами ще му спретна нещо, освен всичко друго,което вече направих.
Тука-тука е. Ако някой иска да ме подкрепи,който си е изпатил, да каже.

Въпроса е, че днес е дошъл още един човек, и е казал ,че там долу има много вода. Ама ще трябва да си купя помпа.
Посъветвал ни е да направим върху сондата кладенец :rolleyes: :?
Та вече съвсем ме объркаха :?
VLADO66 - майстор
Щом има вода действай с еърлифт,да разбиеш тапата долу и да я изгребеш.

"Еърлифтното почистване е доказан метод за почистване на сондажни кладенци.

Метода дава възможност чрез въздух под налягане да бъдат извадени от сондажа замърсители, които вредят на качеството на водата. Намаляват неблагоприятното въздействие на абразивните примеси над електрическата помпа, тъй като пясъка и глините са основния и най-големия виновник за износване на помпения елемент. При почистване на сондажа с еърлифт се наблюдава в много голяма част от случаите и повишаване на дебита на сондажа с до 20 % следствие прочистване на водоносните жили. Метода не застрашава целостта на сондажния кладенец."

Тема "Неуспешен сондаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: