• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
infomar
Аз да си ям доматите, а вие ми се смейте.. :lol: Едва ли някоя заблудена пчеличка ще влезе в полиетиленовият курник в който съм ги поставил, освен някой търтей, на който му е писнал сексът с тях :?, а десетина корена... ще ги опраша, колко му е...
nikolson - майстор
Има полза от доматина. Той е полезен за пчелите и ги привлича, т.е. засържат се по-дълго на третираните територии. За оранжерии е задължително, защото липсва естественото опрашване от въздушните течения. Прилага се отдавна тъй че е изпитано средство. :partyman:
Вискяр - напреднал
infomar написа:
Не съм го правил, но си представям, че както писа колегата с ЕДИН тампон памук се минава по всички цветове.... и каквото се роди после :?
Има и по прост начин - около обедно време се почуква рязко по тела, на който са закрепени доматите. Прашеца се отделя и част от него попада по близалцето.
Тампона с памука е когато искаш да опрашиш далече стоящи растения.
Домата има нужда от сводник - дали ще е насекомо или човек, му е все тая.
stefarata - специалист
Искам да си направя разсад от зеле кьосе в домашни условия. Може ли да се използват кофички от мляко или не??
MMIel - специалист
Вискяр написа:
Има и по прост начин - около обедно време се почуква рязко по тела, на който са закрепени доматите. Прашеца се отделя и част от него попада по близалцето.
....
Точно този начин практикувам, но трябва и въздухът да е с ниска влажност. Ти за това си казал по обяд, но ако е валяло предният ден май не се получава.
Когато влажността е ниска, като разклатиш растението направо се вижда как цветният прашец пада от цвета.
Stefan_62 - майстор
Здравейте градинари, да поизтупам малко от прахта темата и да ви питам, някой от вас сял ли е домати от сорта " Грандо-F1", че днес си купих 50 бр. семена и мисля да го изпробвам сорта тази година. Някъкви отзиви, като плододаване , устоичивост на болести и качество на плода.
imegogo - специалист
вече не садя хибридни защото не са устойчиви напротив те са направени за индустриално производство оранжерии които се гледат в минерален памук,а не в почва обяснението е че е че в почвата има много болести а на полето но в индустриалното производство се пръскат супер много по-скоро целта е да имат примамлив външен вид и да могат да ги берат зелени да търкалят много време по складове и магазини без да се развалят а вкусът им е по-лош затова залагам на български сортове а не хибридни
пример хвалиха ми много домат Николина f1 миналата година засадих един ред от тях и какво стана това бяха първите домати които нещо ги маноса пожълтяха и изсъхнаха въпреки че бяха пръскани както другите пък и не бяха вкусни твърди с дебела люспа
Stefan_62 - майстор
imegogo написа:
вече не садя хибридни защото не са устойчиви напротив те са направени за индустриално производство оранжерии които се гледат в минерален памук,а не в почва
Ами аз вече доста години гледам хибридни в оранжерия с почва и съм нямал никакви проблеми с болести и неприятели. Основно сея "Прекос", "Рила","Наслада" и "Розов блян". Тази година реших да заложа на "Наслада", "Рила", "Паулина", "Грандо" и "Розов блян" и се надявам, че всичко ще е наред под найлона.
imegogo - специалист
аз препоръчвам сортове като червен/розов гигант,биволско сърце от дребните садя идеал
infomar
Направихте ли разсада на домати и пипер? Аз го сложих моя, макар, че някой казват че е рано :lol:
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: