plamenmaistora написа:Всичко е ясно и аз съм с циклично реле но само с 2 потенциометара.Напишими марка и модел .Модел: Ръчна изработка..
Марка: От приятел..

plamenmaistora написа:Всичко е ясно и аз съм с циклично реле но само с 2 потенциометара.Напишими марка и модел .Модел: Ръчна изработка..
ivan-avto написа:Привет, спиралата от снимката издържа ли на температурата на димните газове без да се изметне или деформира?
това е добро и аз го направих по този начин и съм много доволен от котлетоне очаквах толкова добър резултат viewtopic.php?f=10&t=36888#p395456
agro написа:за съжаление правих опити да си направя пружини но не успях и не намерих някои да ги направи . някои ако има идея за огъване да пишеivan-avto написа:Привет, спиралата от снимката издържа ли на температурата на димните газове без да се изметне или деформира?
това е добро и аз го направих по този начин и съм много доволен от котлетоне очаквах толкова добър резултат viewtopic.php?f=10&t=36888#p395456
Бай Гого написа:В този случай при увеличаване времето, когато не се подава порция пелети реално си е намаляване на дозата пелети и тогава въздуха също трябва да се намали, ако се търси ефективност и икономичност на системата.
Работата на шнека се управлява от циклично реле с три потенциометъра.. Единия за реглаж на дозите за подаване на пелети, а другите два за паузата /или време изчакване/
Пример: шнека завърта за около полвин секунда и вкарва пелети,изчаква около 10 секунди,и така до достигане на желаната температура /да речем 60градуса/ След достигане на температурата, термостат прехвърля на втория потенциометър с удължена пауза /примерно 15секунди/ и намаля мощноста. Така работи докато водата падне с 5-8градуса и се връща на първоначалната настройка.Дозата пелети и въздуха не се променят а само се удължава време изчакване.
Просто и елементарно..
Дано съм обяснил разбираемо...
ivan-avto написа:за шнек ли ти трябват 8 лв метара я взех.agro написа:за съжаление правих опити да си направя пружини но не успях и не намерих някои да ги направи . някои ако има идея за огъване да пишеivan-avto написа:Привет, спиралата от снимката издържа ли на температурата на димните газове без да се изметне или деформира?
sande34 написа:Навии си от калибрована стомана Ф6ммблагодаря ще проверя ще я потърся фирматан
На струг и после я разтягаш до необходимата стъпка
Може и на ръка ако си по якичък
Иначе има една фирма "за всяка машинка пружинка" след божурище някъде беше. И в орландовци един пич навива.
Но на струг е най лесно.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: