• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Бай Гого - специалист
plamenmaistora написа:
Всичко е ясно и аз съм с циклично реле но само с 2 потенциометара.Напишими марка и модел .
Модел: Ръчна изработка..
Марка: От приятел.. Изображение
agro - специалист
ivan-avto написа:

това е добро и аз го направих по този начин и съм много доволен от котлето :) не очаквах толкова добър резултат viewtopic.php?f=10&t=36888#p395456
Привет, спиралата от снимката издържа ли на температурата на димните газове без да се изметне или деформира?
ivan-avto - специалист
agro написа:
ivan-avto написа:

това е добро и аз го направих по този начин и съм много доволен от котлето :) не очаквах толкова добър резултат viewtopic.php?f=10&t=36888#p395456
Привет, спиралата от снимката издържа ли на температурата на димните газове без да се изметне или деформира?
за съжаление правих опити да си направя пружини но не успях и не намерих някои да ги направи . някои ако има идея за огъване да пише
s_s1 - специалист
Бай Гого написа:

Работата на шнека се управлява от циклично реле с три потенциометъра.. Единия за реглаж на дозите за подаване на пелети, а другите два за паузата /или време изчакване/

Пример: шнека завърта за около полвин секунда и вкарва пелети,изчаква около 10 секунди,и така до достигане на желаната температура /да речем 60градуса/ След достигане на температурата, термостат прехвърля на втория потенциометър с удължена пауза /примерно 15секунди/ и намаля мощноста. Така работи докато водата падне с 5-8градуса и се връща на първоначалната настройка.Дозата пелети и въздуха не се променят а само се удължава време изчакване.

Просто и елементарно..

Дано съм обяснил разбираемо...
В този случай при увеличаване времето, когато не се подава порция пелети реално си е намаляване на дозата пелети и тогава въздуха също трябва да се намали, ако се търси ефективност и икономичност на системата.
joro39 - специалист
ivan-avto написа:
agro написа:
ivan-avto написа:

за съжаление правих опити да си направя пружини но не успях и не намерих някои да ги направи . някои ако има идея за огъване да пише
за шнек ли ти трябват 8 лв метара я взех.
sande34 - специалист
Навии си от калибрована стомана Ф6мм
На струг и после я разтягаш до необходимата стъпка
Може и на ръка ако си по якичък
Иначе има една фирма "за всяка машинка пружинка" след божурище някъде беше. И в орландовци един пич навива.
Но на струг е най лесно.
ivan-avto - специалист
sande34 написа:
Навии си от калибрована стомана Ф6мм
На струг и после я разтягаш до необходимата стъпка
Може и на ръка ако си по якичък
Иначе има една фирма "за всяка машинка пружинка" след божурище някъде беше. И в орландовци един пич навива.
Но на струг е най лесно.
благодаря ще проверя ще я потърся фирматан
plamenmaistora - специалист
И аз постигнах ефекта на модулация като БАЙ ГОГО но с намаляне оборотите на шнека.Задалсъм 52/54 градуса но като поработи 2/3 минети изклучва стайния термостат.Времето е топло немога да усетя разлика.
plamenmaistora - специалист
Да поппитам и в тази тема НА КОЛКО ГРАДУСА трябва да преминаба в модулация #-o
joro39 - специалист
днес завърших главния шнек
Прикачен файл:
20140219_185248.jpg
Прикачен файл:
20140219_185240.jpg
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21