Колега, сипвал ли си някакви добавки против течове в охладителната система? Почиствал ли си я с препарати някога?
Тани написа:Колега, сипвал ли си някакви добавки против течове в охладителната система? Почиствал ли си я с препарати някога?Тани, аз не съм, някой предишен - възможно.
Кики,
Може малко объркано да съм описал.
Всичко се случва в рамките на едно пътуване - тръгвам нормално - парно, показания и след 20-30 км. супер притеснителни случки - описаните.
Да благодаря на Всички отзовали се.
До тук, ако е рекъл Господ, Колегата ivanovbg е точно в десетката, за радост с най-простото - запушване на щуцера за преливното маркуче.

Познат механик първо там се насочи и беше затлачено и непроходимо от ръжда и мръсотия. После с неколкократни проби, при които водата пулсираше и се връщаше в разш. съд, в крайна сметка през тази тръбичка премина вода и нещата се стабилизираха - парно, горещ радиатор, перка, хоризонтална стрелка. Без видими течове на чиста площадка, радиаторът изсъхна, без твърди маркучи.
Чест и почитания! Кефите, МНОГО!

П.П. Механикът съветва да не опитвам промиване и нов антифриз, предвид сезона и близката съдба на колата - можело да се отворят течове на кородирали места. Ако няма проблеми, да карам с "едно наум" и с резерв във времето за избор на друго МПС.
Поздрави,