Huhavela написа:Замазвай смело с теракол или каквото и да е лепило за плочки и нямаш проблеми.Не подлъгвайте хората с непрофесионални изказвания които в бъдеще струват пари ,време и нерви.
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
tanosliven
- специалист
46 мнения в "Замазване на тръби"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Бях написал пост още в началото, но нещо е станало и го няма, затова пиша пак, че гледам човека съвсем се обърка от съвети. Пластмасовите тръби имат големи линейни разширения с малки сили, за разлика от металните, които имат малки разширения с големи сили. Металът се разяжда от вар, цимент, а пластмасата не се разяжда - затова съдовете за съхранение на агресивни материали са от пластмаса, затова и еколозите пищят, че Световния океан е пълен с пластмасови отпадъци - и морската вода разяжда всичко, но пластмасата не може. По темата - спокойно можеш да си замажеш тръбите с каквото поискаш, няма да паднат плочките, но моята препоръка е да го направиш с слаб разтвор за да може лесно да се кърти после ако се наложи ремонт. А най-добре е да запълниш кухините с пяна, която после да изрежеш - хем после лесно се демонтират тръбите, хем тръбите са в изолация 
Има ли някакъв проблем да запълни с монтажна пяна и от горе замазка?
LazarGanev
- "Велик майстор"
Няма никакъв проблем, но човека каза че каналът е плитък и няма място дори и за мазилка. Може пяната да се шпаклова за да залепват плочките, макар че те пак ще залепват
chapara
- майстор
Нещо май се ебавате
, може за тръбите да няма значение, но за фаянса има огромно, тъй като в постоянно топлинно разширение се прецаква , а не само и той а и фугировката
Водопроводчиците да замълчат, въпроса е към облицовчици
Ето това е задължително:
http://orex.bg/bg/product-view/42/65.html
за подове и стени. Кеф ти линейно разширение на тръбите, малки топлозагуби, не прецакване на облицовката. За да няма теми като прецака ми се фугировката, разсъхна ми се паркета-ламината, все неща дето съм ги виждал
И нека кой знае и не знае да пише неща от опита си 
за подове и стени. Кеф ти линейно разширение на тръбите, малки топлозагуби, не прецакване на облицовката. За да няма теми като прецака ми се фугировката, разсъхна ми се паркета-ламината, все неща дето съм ги виждал
tanosliven
- специалист
chapara написа:Нещо май се ебаватеТочно!, може за тръбите да няма значение, но за фаянса има огромно, тъй като в постоянно топлинно разширение се прецаква , а не само и той а и фугировката
Водопроводчиците да замълчат, въпроса е към облицовчици
Ето това е задължително:
за подове и стени. Кеф ти линейно разширение на тръбите, малки топлозагуби, не прецакване на облицовката. За да няма теми като прецака ми се фугировката, разсъхна ми се паркета-ламината, все неща дето съм ги виждалИ нека кой знае и не знае да пише неща от опита си
LazarGanev
- "Велик майстор"
Някак си особено интересно ми става, когато трябва да споря с плочкаджия по инженерни въпроси. Преди няколко дни в друг форум ми се наложи да слушам лекция по Топлотехника, че котел на въглища 29кВт с 2 работещи радиатора е върха на технологиите, по-добро от това няма, сега друг плочкаджия ме съветва да не се ебавам, а да слушам лекцията му по Съпромат за събаряне на стени с пластмасови тръби. Не ми се спори изобщо, уважавам професионализма на всеки, включително и участниците в тази тема, ама това с ебаването ме накара да задам някои въпроси-жокери:
1. При съприкосновението на 2 материала с различна твърдост - кой от двата получава деформация?
2. Между камък/бетон и пластмаса, кой материал има по-голяма твърдост (измерена по Бринел, Роквел, зъби, няма значение). А при повишаване на температурата до към 100*С каква е тенденцията?
3. Ако вземем парче бетон и започнем да го удряме по парче тръба какво ще се получи?
4. Ако водопровода със сравнително кратко ползване ще ни събаря плочките, какво да кажем за водното подово отопление - и там ли да слагаме гумена изолация на тръбите
5. За да не падат плочки е нужно просто майсторът да спазва строителната технология на полагане на плочки описани в учебници, наръчници, отраслови нормали, а не да измисля технологии на полагане на тръби.
1. При съприкосновението на 2 материала с различна твърдост - кой от двата получава деформация?
2. Между камък/бетон и пластмаса, кой материал има по-голяма твърдост (измерена по Бринел, Роквел, зъби, няма значение). А при повишаване на температурата до към 100*С каква е тенденцията?
3. Ако вземем парче бетон и започнем да го удряме по парче тръба какво ще се получи?
4. Ако водопровода със сравнително кратко ползване ще ни събаря плочките, какво да кажем за водното подово отопление - и там ли да слагаме гумена изолация на тръбите
5. За да не падат плочки е нужно просто майсторът да спазва строителната технология на полагане на плочки описани в учебници, наръчници, отраслови нормали, а не да измисля технологии на полагане на тръби.
jekasus
- майстор
LazarGanev написа: 1. При съприкосновението на 2 материала с различна твърдост - кой от двата получава деформация?Как отчупваха древните египтяне големи късове камък ? Дървени клинове.
LazarGanev написа:А при повишаване на температурата до към 100*С каква е тенденцията?ППР и 100 градуса - къс живот на инсталация. Май производители повече от 70 градуса за експлоатация не дават.
Може и по-нататък, но ме мързи
LazarGanev
- "Велик майстор"
1. Плътни сухи дървени клинове, които при намокряне повишават обема си (не че не се деформират), а не пластмасови тръби, които зазидани отвън могат да увеличават обема си навътре
2. Колкото до стоте градуса - зададох ги като граница - за да подчертаем, че колкото повече се загрява пластмасата, толкова повече омеква
2. Колкото до стоте градуса - зададох ги като граница - за да подчертаем, че колкото повече се загрява пластмасата, толкова повече омеква
Тема "Замазване на тръби" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература