Реших да направя минута за реклама
Става дума за инверторният електрожен на колегата dragozow ARC 140. При мен е под името Stahlwerk... ... по Нова година мисля че го взе от колега- немец за да задоволи "гладният" БГ пазар ... както и да е....Днес реших да видя принципно що за стока е и покрива ли си нормативите, макар и при околна температура 21 градуса. Взех електроди 2.5 рутилови 6013 , един ръждив винкел от големите, сложих тока на 100 и изпатках 7 електрода от начало до почти опиране на ръкохватката в метала
Време за прекъсване - докато защипя следващият електрод. Шевовете покривах частично - за тренировка ;)( защото от заваряване с CO се оказа, че съм се разлигавил и позагубил тренинг) - това беше до 7 електрод , който на половината сложих на максимум - 140А - и с останалото парче прорязах отвор в материала... нямах проблеми никакви. Не изключи. Не прекъсна дъгата... качеството беше доколкото може "задръкохвадковото" устройство отначало до край ... На 40 градуса не знам какво ще му е ПВ то, но на 21 градуса и 100А вероятно е 100%. И те така...
Не бих казал, че това е някакъв показателен тест при тази температура, но си мисля, че ще върши работа.... :weedman
p.s Сега недолюбващите кЕтайското ( и аз впрочем) ще кажат - ама да беше го стоплил, в жегата е друго, що не опатка базични и т.н - може и да сте прави, ама за професионална работа имам достъп до Кемпи, а това си е за ...."асмалъци"

p.s Сега недолюбващите кЕтайското ( и аз впрочем) ще кажат - ама да беше го стоплил, в жегата е друго, що не опатка базични и т.н - може и да сте прави, ама за професионална работа имам достъп до Кемпи, а това си е за ...."асмалъци"