• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
juvesan - специалист
Реших да направя минута за реклама :lol: Става дума за инверторният електрожен на колегата dragozow ARC 140. При мен е под името Stahlwerk... ... по Нова година мисля че го взе от колега- немец за да задоволи "гладният" БГ пазар ... както и да е....Днес реших да видя принципно що за стока е и покрива ли си нормативите, макар и при околна температура 21 градуса. Взех електроди 2.5 рутилови 6013 , един ръждив винкел от големите, сложих тока на 100 и изпатках 7 електрода от начало до почти опиране на ръкохватката в метала :rolleyes: Време за прекъсване - докато защипя следващият електрод. Шевовете покривах частично - за тренировка ;)( защото от заваряване с CO се оказа, че съм се разлигавил и позагубил тренинг) - това беше до 7 електрод , който на половината сложих на максимум - 140А - и с останалото парче прорязах отвор в материала... нямах проблеми никакви. Не изключи. Не прекъсна дъгата... качеството беше доколкото може "задръкохвадковото" устройство отначало до край ... На 40 градуса не знам какво ще му е ПВ то, но на 21 градуса и 100А вероятно е 100%. И те така... :prayer: Не бих казал, че това е някакъв показателен тест при тази температура, но си мисля, че ще върши работа.... :weedman
p.s Сега недолюбващите кЕтайското ( и аз впрочем) ще кажат - ама да беше го стоплил, в жегата е друго, що не опатка базични и т.н - може и да сте прави, ама за професионална работа имам достъп до Кемпи, а това си е за ...."асмалъци" :lol:
dragozow - майстор
Машината е хубава, аз съм я тормозил лятото в жегата. 6 електрода 3.2 мм и като видях че не се предава изгорих един 4 мм, макар че не трябва. Превъзхожда повечето апарати, а в тази ценова категория е направо супер. От скоро има някои дребни подобрения като по-дебели кабели, че старите се нагряваха.
koveslav - майстор
Заглавие: Публикувано на: Сря Мар 18, 2009 8:23 pm
Чувал и виждал, продавам ги от няколко месеца. Инверторите не са лоши, аз обаче продавам само професионалните. Наскоро продадох едни техни големи машини. Конкретно Хоби 130 съм го отварял за да го гледаме и сравняваме в сервиза, има много добро охлаждане. С два вентилатора е и въздуха просто преминава през цялата платка. Направено е така че евентуалния ремонт да е много евтин, производителя обещава ремонт до три дена. Аз изгорих 6-7 електрода 3.25мм с него и се отказах защото видях че няма да го претоваря. Ако търсиш евтин инвертор за хоби работа става. Недостатък е че няма куфар. Ако се сетиш нещо питай. Това са му параметрите:

Код:
Инверторен електрожен, 130А, продължителност на работа при 130А 40%, степен на защита IP 21, капацитет 15 бр. електроди ø 3.25/час генератор 6 kW, тегло 3.3 кг, гаранция 12 месеца
цена 396 лв

Има с много по-високо ПВ ама цената е друга. Продавам и имам над 40 вида инверторни машини и ти гарантирам че не е боклук. Прави се в една производствена база за трансформатори в едно село до Казанлък, собственика на фирмата е един от малкото хора които могат да ремонтират дадена платка, повечето направо я сменят. Ако ти се разхожда мога да ти кажа къде точно са да идеш и да пробваш.

Г–н Драгозов,горното е ваше изказване!Моите уважения,но специално по отношетние на рекламата,не е лошо да не се повтаряте.Нищо лично не влагам в това,дори съм ви благодарен,защото моето Хоби-Стандарт 130 днес постигна нови върхове.Ако така ми върви работата с него,скоро ще се изплати,така че може занапред да говорим за още по-добра машина,но все пак няма да е директно китайска марка.Посещавах вашия магазин,много е добър и е възможно да ви стана клиент,но пак казвам-няма да е на откровено китайска марка.Това естествено са си лични мои убеждения!!!
dragozow - майстор
Казвам само каквото съм пробвал, имам възможност да пробвам много модели от няколко марки. Иначе всеки си решава, един си купува Fronius, друг на пазара за 170 лв. Последния път когато си играх с Хоби 130 не можа да изгори три електрода 3,2 мм, беше лятото. Знам че не те интересува като работиш главно с 2,5 мм. Знам че не вярваш че машинката е правена в Китай, но аз знам и в това няма нищо лошо. Това цитирано мнение е само отпреди 5 години. Продавам инвертори от 10 години, в началото хората не разбираха че 150 ампера могат да тежат 6-7 кг, а една Deca без кабели струваше 1800 лв. Почти всичко идва от Китай, някои крият, други се срамуват, трети прелепват лепенки, но над 80% от машините идват от Китай или са поръчка на фирмата майка от там и не е написано.
pansim - майстор
juvesan написа:
p.s Сега недолюбващите кЕтайското ( и аз впрочем) ще кажат - ама да беше го стоплил, в жегата е друго, що не опатка базични и т.н - може и да сте прави, ама за професионална работа имам достъп до Кемпи, а това си е за ...."асмалъци" :lol:
Сега ще кажат: :)
1. Винаги тестовете се правят с амперметър. Иначе 3.2мм рутилов "гори" и на 80А, за 2.5 не говоря въобще!
Освен това, при тънки рутилови електроди може да се окаже че реалния заваръчен ток, е по-малък от поставения на потенциометъра. Само базични електроди за тест!!!

2. Твоят инвертор, макар и китайски, си струва едни 400лв за 140А, което трудно се вмества в понятието "евтин"
Вземи машина за 200лв от пазара и ела пак да ми кажеш за кЕтайското.

Със здраве да си го ползуваш. :partyman:
juvesan - специалист
реалния заваръчен ток, е по-малък от поставения на потенциометъра. Само базични електроди за тест!!!
Ами яд ме е, че имам такъв за уред за постоянен ток и ми беше в куфара, но идеята беше: сега ще го "прогрея" с няколко бързи електрода и накрая, сложен на максимум, ако се кани да се предава ще има повод :lol:
Със здраве да си го ползуваш. :partyman:
Мерси, предпочитам да ползвам малко ракийка + "царска" трушийка, ама и така бива... :drinkers:
agj - майстор
dragozow написа:
Казвам само каквото съм пробвал, имам възможност да пробвам много модели от няколко марки. Иначе всеки си решава, един си купува Fronius, друг на пазара за 170 лв. Последния път когато си играх с Хоби 130 не можа да изгори три електрода 3,2 мм, беше лятото. Знам че не те интересува като работиш главно с 2,5 мм. Знам че не вярваш че машинката е правена в Китай, но аз знам и в това няма нищо лошо. Това цитирано мнение е само отпреди 5 години. Продавам инвертори от 10 години, в началото хората не разбираха че 150 ампера могат да тежат 6-7 кг, а една Deca без кабели струваше 1800 лв. Почти всичко идва от Китай, някои крият, други се срамуват, трети прелепват лепенки, но над 80% от машините идват от Китай или са поръчка на фирмата майка от там и не е написано.
И как така бе гн.Драгозов през 2009год.когато си започнал да продаваш машини на Вики Б да ги рекламираш като добри и да казваш че:
dragozow написа:
Аз изгорих 6-7 електрода 3.25мм с него и се отказах защото видях че няма да го претоваря. . Конкретно Хоби 130 съм го отварял за да го гледаме и сравняваме в сервиза, има много добро охлаждане. С два вентилатора е и въздуха просто преминава през цялата платка. Направено е така че евентуалния ремонт да е много евтин, производителя обещава ремонт до три дена.
А през 2012 да кажеш за същите машини че прегряват бързо , грозни са и т.н.
dragozow написа:
Вики 130 или 145 прегрява на третия или четвъртия електрод, охлажда бавно, предполагам заради малките кутии и вентилатори. Gysmi 135 също гори 4 електрода преди да прегрее, охлажда за 10-15 секунди. Недостатъка на Вики-тата е че са много дървени и е икономисвано всичко. Грозни превключватели, грозни щепсели, къси заваръчни кабели, много твърди(почти пластмасови) заваръчни кабели, липса на хубава опаковка(само зле изглеждащ кашон).
А пък най-интересното е че пък през 2014г.машината с представя още по зле
dragozow написа:
Аз съм я тествал и наистина на третия рутилов 3,25 мм прегря. Охлажда доста по-бавно от другите с които съм я сравнявал, вероятно заради малката кутия..
Освен това как може през 2009год.машините на Вики Б да са произвеждат в едно село край Казанлък
dragozow написа:
Прави се в една производствена база за трансформатори в едно село до Казанлък, собственика на фирмата е един от малкото хора които могат да ремонтират дадена платка, повечето направо я сменят.
а преди няколко дни да кажеш че тази машина не е българска и лепели само лепенките …..
dragozow написа:
Не е българска въпреки твърдението, само с прелепени лепенки..
Ми те всичките твърдения до сега са си все твои бе гн.Драгозов !И на кое твърдение да вярваме !?
Сега най –доброто или по точно най-рекламираното при теб е китайската серия ARC ,може би щото келепира от тях е най голям или заради нещо друго, не знам точно какво ,и не ми интересува, но по важното е че подвеждаш хората!
Жалко е ,и това говори много зле вашето реноме!Хайде със здраве ,продължавайте да си рекламирате стоките но помнете какво сте писали предния път че както виждате идва Видйовден за всичко!
Последна промяна от agj на нед фев 23, 2014 11:51 am, променено общо 1 път.
dragozow - майстор
Хобито от 2009 явно е различно, защото със сегашното не могат да се изгорят повече от 3 електрода на максимум без да изключи. В Казанлък се правят профи машините, малките инвертори са си китайски и го твърдя най-отговорно. Машините са хубави, но са базови отвсякъде, не случайно нито една няма дисплей, защото струва 3-4 долара повече. Ако въпроса е можеш ли да си заваряваш без да ходиш по сервизи и да даваш много пари, можеш. Да кажем че времената се променят и за 5 години има напредък при машините. Разликите:

Добра опаковка.
Меки и достатъчно дълги кабели, а не черен кабел с бял щепсел, който не може да се сгъне или разгъне ако е студено.
Гаранция по-голяма от 12 месеца.
Високо пв, мерено на 40 градуса, а не на 20.
Подробна инструкция, а не просто един лист А4.
Мога и още ама ще те оттегча.

Даже оранжевия цвят на Вики е моя идея, трябваше да е по-хубав, но пак цената. Предишния цвят беше зелен като порта на селски двор. Ако не вярваш обади се и питай. Каня те да видиш разликите без да искам да ти набивам моето мнение, съвсем неангажиращо ще отделя колкото време трябва, после тук напиши мнението си без да го съобразяваш с мен. Не съм лъжец и никога няма да бъда.
gogo7777 - майстор
Който има ВИКИ В може да пробва написаното по-долу и да сравни с апарата на juvesan, ако и той сподели резултат.... :-D

juvesan

Вземи един 2,5мм. базичен електрод 7018. Завърти потенциометъра на около 120А, запали електрода и го забучи във ваната. Намалявай постепенно потенциометъра и наблюдавай внимателно дъгата. В момента, в който забележиш и най-малко колебание спри. Погледни скалата и потенциометъра на електрожена колко е и запиши показанието (приблизително на колко ампера е). Без да въртиш нищо сложи 2,5мм. рутилов 6013 и пробвай да го запалиш. Ако успееш да го запалиш ЛЕСНО (условно казано, щото не знам какъв опит имаш), значи машината е калпава или не е настроена добре. Продължи с рутиловия като продължиш да намаляваш плавно потенциометъра до като дъгата угасне. Запиши отново при какъв ток е изгаснала дъгата.

Да наречем първото показание А, а второто показание В. Реши уравнението В х 7018 / А х 6013 = ?. Ако получиш число по-малко от 1, значи, че апарата не е стабилен. Ако е повече от единица значи, че апарата е настроен добре. А най-добре е, когато двете показания А и В са в границата 50-60А. Това е тест само за базични електроди. Не е много прецизен, но е лесен за изпълнение.
dragozow - майстор
Аз мога да ти покажа как ще изключи с 3.2 мм и то рутилов. Айде да предположим че сега е по-хладно и топлината е най-големия проблем. Просто съм ги пробвал всичките които са влизали някога при нас. Отделно много клиенти пробват пред мен, някои не разбират, други цял живот това са правили, трети работят само с някакви специфични електроди и материали и си носят. Наскоро имах един с целулозни, повечето машини просто не стават за тях. И на мен не ми се водят спорове, всеки сам решава. Не е проблем който иска да дойде да пробва без ангажимент да купува, идва и пробва няколко машини и си отива.
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: