Може да се позагладят ножовете с парче белгия и нафта, но ако сериозно''светят'' трябва да се шлайфат..
!0-12 см дъска да товари абрихта си е проблем, аз помислих,че се мъчиш да рендосваш 20-25 см...
Подскачането на дъската е предимно когато ножовете са затъпени, не е от само от м'атряла...
Абе пробвай като за начало с ножовете, след това намали стружката, ако пак се товари...сменяй маторя...
п.п. Лятос , когато работех в цехчето за кошери рендосвахме предимно чам, на ден прехвърляхме по 2-3 куб...
Като сменим ножовете, не се усеща как работи,но след седмица започват да подскачат дъските, особено по чеповете....
!0-12 см дъска да товари абрихта си е проблем, аз помислих,че се мъчиш да рендосваш 20-25 см...
Подскачането на дъската е предимно когато ножовете са затъпени, не е от само от м'атряла...
Абе пробвай като за начало с ножовете, след това намали стружката, ако пак се товари...сменяй маторя...
п.п. Лятос , когато работех в цехчето за кошери рендосвахме предимно чам, на ден прехвърляхме по 2-3 куб...
Като сменим ножовете, не се усеща как работи,но след седмица започват да подскачат дъските, особено по чеповете....