Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
МОга да ти дам 2-3 телефона за да пробваш, но си мисля, че в ъливера ще има със сигурност.
Nemski - специалист
и къде е този ъливер
radush - специалист
Съливер ООД
тел.:032 / 942899
Адрес: град Пловдив, улица Васил Априлов номер 137, п.код: 4003

Може би това има предвид Shadowman...
shadowman - майстор
Утре ще се опитам да намеря телефоните, пробвай в Съливера (до КАТ), но там е по-скъп.
vs - напреднал
shadowman, реших да направя ватитите с полупокрит кант и пак опирам до теб... кажи правилно ли ги смятам, като махам по 22мм от ширина и дължина, при положение, че материала ще ми е 18мм и ще са с пвц кант 2мм. Т.е изваждам половината от дебелината на материала плюс 4мм за канта.
Благодаря ти!
shadowman - майстор
vs написа:
shadowman, реших да направя ватитите с полупокрит кант и пак опирам до теб... кажи правилно ли ги смятам, като махам по 22мм от ширина и дължина, при положение, че материала ще ми е 18мм и ще са с пвц кант 2мм. Т.е изваждам половината от дебелината на материала плюс 4мм за канта.
Благодаря ти!
Нещо не мога да схвана каквое това полупокрит кант... аха май сега зацепих, искаш да работиш с панти със средно рамо (полупокрит кант). На една страница два има две врати (като по-старите изделия), правилно ли мисля?
vs - напреднал
Да, ще ползвам панти със средно рамо и така ще постигна ефекта да е видима половината от страницата, но няма да икономисвам от страници... Така, както ги смятам, ще се получи разстояние по 18мм /дебелината на материала/ между вратите. Вратите и шкафовете ще са с различен цвят и така ще контрастират.
Не ми каза правилно ли ги смятам, като вадя по 18 + 4 от дължина и ширина, при кант 2мм. и материл 18мм.
shadowman - майстор
... значи искаш да ти виждат половината страница, при това положение най-лесно е да вземеш размера така: от средата на страницата до другата среда на страницата махаш 4 мм, но ти трябва и фуга от 3 мм между вратите, тоест пак махаш 7 мм. Инак може и така както казваш (ако съм те разбрал правилно) взимаш размера със страниците и изваждаш 18, махаш канта 4 мм и за фуга 3 мм. Само да каже, че ако искаш да ти се вижда канта на страниците по добре ползвай панти с открит кант (високо рамо), инак ефекта от 2 мм кант на страниците няма да има. А да питам какво ще майсториш?
vs - напреднал
Правя си кухня, но основния цвят на шкафовете е тъмен, а вратите ще са бели. Идеята за полупокрит кант ми дойде, тъй като искам вратите да контрастират на основата /страниците/. Така, фронтално погледнато, вратите ще изглеждат като в рамка, заради разликата в цвета. Само не разбирам тези 3мм защо ги отнемаш от размера? При покрития кант е ясно, там вратите идват една до друга и са необходими 3мм, за да могат да се отварят свободно, но при полупокрития кант не мисля, че е необходимо... Да приемем, че говорим за шкаф с размери: 700мм висок и 500 широк, направен от материал 18мм. Вратата му, кантирана с 2мм. кант, /според мен/ трябва да е:
висока - 678мм. (700 - 18 - 4)
широка - 478мм. (500 - 18 - 4)
като 18мм. е половината от общия размер на страниците във височина или ширина, а 4мм е канта.
Не виждам защо са необходими още 3мм при положение, че между вратите /по ширина/ остава разстояние от 18мм, а във височина остава по 9мм отгоре и отдолу. Кажи, ако бъркам някъде.
shadowman - майстор
Сега вече ми е ясно, правилно мислиш.

Тема "Как да оразмерим вратичките за кухненски шкафове?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: