МОга да ти дам 2-3 телефона за да пробваш, но си мисля, че в ъливера ще има със сигурност.
Мечтата на всяка домакиня
shadowman
- майстор
30 мнения в "Как да оразмерим вратичките за кухненски шкафове?"
vs
- напреднал
shadowman, реших да направя ватитите с полупокрит кант и пак опирам до теб... кажи правилно ли ги смятам, като махам по 22мм от ширина и дължина, при положение, че материала ще ми е 18мм и ще са с пвц кант 2мм. Т.е изваждам половината от дебелината на материала плюс 4мм за канта.
Благодаря ти!
Благодаря ти!
shadowman
- майстор
vs написа:shadowman, реших да направя ватитите с полупокрит кант и пак опирам до теб... кажи правилно ли ги смятам, като махам по 22мм от ширина и дължина, при положение, че материала ще ми е 18мм и ще са с пвц кант 2мм. Т.е изваждам половината от дебелината на материала плюс 4мм за канта.Нещо не мога да схвана каквое това полупокрит кант... аха май сега зацепих, искаш да работиш с панти със средно рамо (полупокрит кант). На една страница два има две врати (като по-старите изделия), правилно ли мисля?
Благодаря ти!
vs
- напреднал
Да, ще ползвам панти със средно рамо и така ще постигна ефекта да е видима половината от страницата, но няма да икономисвам от страници... Така, както ги смятам, ще се получи разстояние по 18мм /дебелината на материала/ между вратите. Вратите и шкафовете ще са с различен цвят и така ще контрастират.
Не ми каза правилно ли ги смятам, като вадя по 18 + 4 от дължина и ширина, при кант 2мм. и материл 18мм.
Не ми каза правилно ли ги смятам, като вадя по 18 + 4 от дължина и ширина, при кант 2мм. и материл 18мм.
shadowman
- майстор
... значи искаш да ти виждат половината страница, при това положение най-лесно е да вземеш размера така: от средата на страницата до другата среда на страницата махаш 4 мм, но ти трябва и фуга от 3 мм между вратите, тоест пак махаш 7 мм. Инак може и така както казваш (ако съм те разбрал правилно) взимаш размера със страниците и изваждаш 18, махаш канта 4 мм и за фуга 3 мм. Само да каже, че ако искаш да ти се вижда канта на страниците по добре ползвай панти с открит кант (високо рамо), инак ефекта от 2 мм кант на страниците няма да има. А да питам какво ще майсториш?
vs
- напреднал
Правя си кухня, но основния цвят на шкафовете е тъмен, а вратите ще са бели. Идеята за полупокрит кант ми дойде, тъй като искам вратите да контрастират на основата /страниците/. Така, фронтално погледнато, вратите ще изглеждат като в рамка, заради разликата в цвета. Само не разбирам тези 3мм защо ги отнемаш от размера? При покрития кант е ясно, там вратите идват една до друга и са необходими 3мм, за да могат да се отварят свободно, но при полупокрития кант не мисля, че е необходимо... Да приемем, че говорим за шкаф с размери: 700мм висок и 500 широк, направен от материал 18мм. Вратата му, кантирана с 2мм. кант, /според мен/ трябва да е:
висока - 678мм. (700 - 18 - 4)
широка - 478мм. (500 - 18 - 4)
като 18мм. е половината от общия размер на страниците във височина или ширина, а 4мм е канта.
Не виждам защо са необходими още 3мм при положение, че между вратите /по ширина/ остава разстояние от 18мм, а във височина остава по 9мм отгоре и отдолу. Кажи, ако бъркам някъде.
висока - 678мм. (700 - 18 - 4)
широка - 478мм. (500 - 18 - 4)
като 18мм. е половината от общия размер на страниците във височина или ширина, а 4мм е канта.
Не виждам защо са необходими още 3мм при положение, че между вратите /по ширина/ остава разстояние от 18мм, а във височина остава по 9мм отгоре и отдолу. Кажи, ако бъркам някъде.
Тема "Как да оразмерим вратичките за кухненски шкафове?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература