• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
То е ясно че това са задължителни мероприятия.Аз също не съм полагал водоплътен бетон като правих меанътъ до гаража само че при извършване на мероприятията бдях като орлица при полагането на дренажните тръби,дренажа и да не се скъса найлона при армирането. Текопласта е хубава и евтина добавка-около 15лв./м3
Tsilkov - майстор
Мисълта ми беше ,че ако нямаш сутерен(самата къща е над терена) ти е достатъчна само баластрата под плочата и нищо повече като хидроизолация под нея.Наливаш пласт (или целите) рандбалки/ивици с бетон с добавка и си готов. Дай линк към тази която казваш че е 15 лв./кубик.
VLADO66 - майстор
Извинявай,изпуснал съм една буквичка.Добавката е Теком пласт В40.При разходна норма 0.6% от количеството на цимента и цена на едро 5лв/л.
Tsilkov - майстор
Да разбирам ли че сработва с бетон минимум Б40 :?
Пък и пише само "повишена" водоплътност :sad:
Аз съм ползвал такова http://vestaind.com/bg/products/hidroiz ... %80%93-c17 понеже наистина е продукт за хидроизолация (искаше бетон В25).
Ето и техническата му карта http://www.schomburg-ics.de/cmspdf/--134203333-en.pdf
VLADO66 - майстор
Дават по спецификация водоплътност 0.8 и по висока.
Tsilkov - майстор
Малко тъп въпрос ама какво ще рече на практика водоплътност 0,8?
VLADO66 - майстор
Tsilkov написа:
Малко тъп въпрос ама какво ще рече на практика водоплътност 0,8?
Мисля че е коефициент за капилярна водопопиваемост характеризиращ въздуховъвличащите добавки.
boqnkov - специалист
Няма сутерен. Къщата е на 50см над терена. Значи добавка само за основите/ивиците и найлон над баластрата под плочата.
Tsilkov - майстор
boqnkov написа:
Няма сутерен. Къщата е на 50см над терена. Значи добавка само за основите/ивиците и найлон над баластрата под плочата.
:thumbs: Добавката я сложи в горната част на ивиците която е дебела 25 см. а не в основите. Е ако и на тях им сложиш водоплътен няма да е излишно ама си иска парици де.
boqnkov - специалист
Идва времето да започва строежа. Трябва да измисля входа на къщата как да стане в действителност. Ето какво нахвърлях на прима виста. Моля сравнете го с проекта (на първа страница) и чакам мнения и съвети. Това помещение ще се използва за обувки и като преходно, за да не изстива къщата. А и не нещо не ме кефи с калните обувки да влизам направо в къщи. Не знам дали да е от ПВЦ или алуминиева дограма. Скъпата входна врата ще е втората. Предната ще е от алуминии или ПВЦ. Така входната ще е защитена от преките атмосферни условия. 92см са светлите отвори на вратите. Моля за мнения.

Прикачен файл

vhod.jpg
vhod.jpg (50.53 KиБ) Видяна 3334 пъти
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: