• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
Нямам подходящ източник на налягане :) , ще търся помпичка за аквариум или някакъв мини компресор, но това е за другата тема :)
Stefan_62 - майстор
Последната зарядка за зимно-пролетният сезон на 2014г. Заподозряните са същите мезелици както винаги /телешки суджук, свинска рибица и телелешки шол / :lol: :drinkers: .
Изображение
dundi - специалист
То вярно че форума е Направи си сам, ама аз само си ги сушах сам :-). Заредени конски суджуци закупени с препоръка от една транжорна, оставих ги да се сушат на 10.02 и са валирани три пъти е вече смятам че са готови :-). Не бях правил досега и ми беше голяма тръпка дали ще станат, горе долу получиха се.

Прикачен файл

инструменти .JPG

Прикачен файл

след валиране.JPG

Прикачен файл

Готови.JPG
Stefan_62 - майстор
Браво =D> добре са станали, аз също суджука го купувам готов и само го суша, а другите мезелици само ги дообработвам със сол и подправки :lol: :drinkers:
dundi - специалист
Късно се усетих,живот и здраве догодина ще се пробват не само суджуци а и месца разни, рибица, шол, бутче:-))) ама да стигнем дотам.
vvg - специалист
dundi написа:
Късно се усетих,живот и здраве догодина ще се пробват не само суджуци а и месца разни, рибица, шол, бутче:-))) ама да стигнем дотам.

Хич да не ти пука, изобщо не си закьснял с месцата! Цяло лято суших и на мен и на приятели и си става-за3-4-5 дни е готово, зависи от дебелината... Трябва само да измислиш в каква клетка ще го слагаш да не ти го отмькнат крадливите глеруси/ако ще сушиш на открито/или да не го изкьлват врабците. Аз суша в един проветрив таван и нямам грижи. Колкото до мухи и оси не го поглеждат , но коя от подправките- чер пипер, червен пипер и чубрица ги прогонва, не се наемам да кажа. Хайде да ти е много вкусно! :drinkers:
ivanganev - помощник
Добър ден,

За първи път пиша в тази тема но искам да ви питам дали няма да откривате сезона :? , мен лично вече ме сърбят ръцете :-D и мисля да откривам сезона съвсем скоро. В процес съм на изработване на сушилня (biltong box) и се надявам другата седмица да съм заредил една партида мезелъци.

Поздрави Иван
Stefan_62 - майстор
ivanganev написа:
За първи път пиша в тази тема но искам да ви питам дали няма да откривате сезона :? Поздрави Иван
Здравей Иване, и мен вече ме сърбят ръцете да заложа някой мезелик, но е раничко още :? , изчакай поне да дойде октомври и да се позахлади малко. :drinkers:
jorkataG - специалист
Нема рано с тая история щом имаш кво да сложиш да се ветрее :-D
Е има и неща за които е рано ама те са друга категория мезета
ivanganev - помощник
Намислил съм да взема от Lidl една тарелка със свинско контрафиле, 600 грама и е нарязано като за пържоли, 3-4 часа в морска сол ще добре. 100% процента си мисля, че ще стане работата а и имам възможност да го закача на таван с две стаи и три прозореца, които като се отворят и става адското течение. Днес няма да има време ама утре ще отскоча до магазина :partyman:
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: