Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
докера - специалист
Най-просто казано - вързал е телевизора /фазата в контакта , където включва тв-то/ като втора лампа в девиаторната верига :wink:
pif4o - специалист
Тва че му прекъсвам фазата с девиаторите не е ли същото? :?
pif4o - специалист
Утре ще кажа какво е станало с двата нови девиатора :)
hidrazin - майстор
1.Лампата от акумулираща печка е ГЛИМ ЛАМПА а не с нажежаема жичка. Справка - ТУК
2.Какъв беше стария телевизор и какъв е новия? Марка, модел.
3.Жълто-зеления проводник никога, ама НИКОГА не се използва за да пускаш фаза по него!!!
4.Вземи си коригирай първото изречение в първия пост че ми иде да се обеся.
:partyman:
P.S. Аааа... и преди да купуваш нови девиатори, вземи за проба вместо глим лампата да свържеш една пробна лампа. Най-обикновена, от тези с жичката.
pif4o - специалист
Хи хи :) знам аз че не се пуска, ма като ми трябва трижилен кабел, и го ползвам за девиатори какво е значението кои кабел къде ще е така или иначе в един момент по два от трите кабела тече фаза, ти как предлагаш да го направя, с 3 сини кабела или с 3 черни :)
За лампата може за нея не претендирам че знам, дори незнам какво е Глим, мислех че са онези които седяха едно време в таблата за боилерите, едни такива странни и мъждукаха вътре все едно газ имат. Но явно и тая е така, бе и аз се зачудих ква ще е тая жичка дет ще даяни на 220 волта и ще свети така слабо ама.....
Стария телевизор беше Юност :-D , после някъв Респром, кои какъвто му подари :) а сегашния е вече е цветен, червено син цвят има само :-D някъкво сони сигурно от 80 те години, пак подарък, не е като да не може да си купи щото пенсията му е по висока от на повечето работещи тук, ама нали е подарък :)
Не се беси че ще ми трябваш, за инсталацията и ти си ми помагал, там всичко е изпълнено по предписание, цветове, връзки с клеми Ваго, ала бала, а тук тази девиаторна щуротия уж щеше да е само времено щото оня юност не му бачкаше копчето и за да не го вкл. изкл. от контакта предложих д аму сложа копче но в същия момент ми блесна идеята да сложа и на мен едно горе, дупнах дупка в дограмата му и измъкнах един кабел на горе, горе не ме беше жал да дупна дупка щото там стаята е малко като килер и си сложих ключето :)
shadow__01 - майстор
Все си мисля, че може да е някаква индукция от едното (фазовото) жило към жълтозеленото(фазата към консуматора). Нали са на един кабел и са направо залепени. Получава се ефекта като на прекъснато нулево жило и ако се сложи фазопоказател или друг отделна глим лампа в единия край и... лъжливия ефект е на лице. Но пък преди си е било пак така и не е светела... или не се е забелязвало.
moimoimoi - майстор
hidrazin написа:
P.S. Аааа... и преди да купуваш нови девиатори, вземи за проба вместо глим лампата да свържеш една пробна лампа. Най-обикновена, от тези с жичката.
не може да сложи обикновенна лампа с нажижаема жичка защото има дтз а за глимката взима фаза от долния етаж а нула от горния етаж,едвали контактите на двата етажа са на едно дтз
и все пак ако крушката е около 1-2 вата може и да не му изключи дтз-то за проба
hidrazin - майстор
:? Ако е с отделни ДТЗ-та това наистина е така.
:partyman:
pif4o - специалист
Виновника е открит, кабела явно е прегорял някъде, щото одеве смених девиаторите и пак същото, ядосах се че още вчера не направих теста, ами се доверих че кабела е сравнително нов в отлично поне визуално състояние никъде не е пречупен и прегънат. Но днес след като смяната на девиаторите не помогна реших да откача синиото жило и от двата ключа да е напълно свободно, включих щепсела и изненада, на него имаше фаза :) Утре сменям кабела, само да питам Хидразин а и не само него, има ли нещо което да не знам за жълтозеления кабел, смисъл такъв това че през него е текло фаза а тои не е предназначен за това може ли в един момент да е оказало някво влияние и някъде да е прегоряло и окъсило със синия или си е чиста случаиност и дефект на кабела?

Тема "Проблем с девиаторни ключове." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: