Здравейте,да попитам и аз за нашето рутерче.Ами то на него трафикът му е 5 компа,но това се случва рядко.В момента са 3+1телефон.Това беше въведението,а сега въпроса.Може ли да се настроя рутера така,че един комп да разпознава,като първи,а друг,като последен?Или вероятно някой съсед се възползва от време на време?
Няма как единия да е пръв, другия да е последен, дори не мога да се сетя каква е идеята ти.
Иначе варианти за настройки много, ако кажеш модела на рутера може и по подробно да се напише. На всеки компютър може да се зададе кой ИП адрес да му дава рутера, ако комшия се възползва от интернета има шанс да се види така ли е наистина, тогава има варианти за настройка на мрежата със скриване на самата мрежа, филтриране по МАС адрес, смяна на парола и т.н.т
Варианта който аз ползвам и в къщи и и в работата е със скрито име на безжичната мрежа и филтриране по МАС адрес на компютрите които имат право на достъп до мрежата. Сигурно е разбиваемо и това, но не и от заобикалящите ме, а така един вид се подобрява и скоростта на работа на рутера като се избягва криптирането на данните между него и компютрите