димовода влиза вътре в апартамента, защото и кумина е върте. но струваше над 200лв щото е от неръждавейка
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burningice
- специалист
23 мнения в "Кой котел да предпочета?"
vache
- специалист
Naskata написа:Разбира се, изборът е Ваш...Не, не аз правилно разбрах
Това е моето мнение и разбира се-по никакъв начин не Ви го налагам...
Ако имате приятел или познат с котел-идете при него, когато го зарежда с гориво или когато го почиства...
Разберете ме правилно-аз не искам да ви надхитрям, нито да се правя на умен...

Димоотвода... ми препоръчаха ми да взема неръждавейка точно заради това.
burningice и предната тема беше писал, че котела ти е на терасата. При мен не се получава, защото хола ми е дълъг 7 метра, това значи 7 метра кюнци, а ме предупредиха до комина димоотвода да е възможно най къс и с възможно най-къси хоризонтални участъци. Когато гледах котела в магазина оня ден жената го отвори. Нямаше никакви пушилки, никъде нямаше петънце чернилка по стените около него. Цяла зима са го експлоатирали. В това съм сигурна, защото майка ми е ходила в същия магазин октомври месец и котела си е работел. Да не би при теб да е от димоотвода?
Та сега въпросът е кой котел да взема

vache
- специалист
Добре де, всъщност моя въпрос беше КОЙ КОТЕЛ ДА ИЗБЕРА!!!
Аз съм решила, че котел ще сложа. Никой не може да ме убеди, че котела в коридора до входната врата ще ми е по-мръсен от камината в хола и носенето на дърва от балкона през целия хол до камината, цепенето им на балкона и т.н. Който не е правил и двете работи може да го твърди. Освен всичко свекърва ми разказва как в апартамента са имали огромна камина на въглища, която е топлела 2 стаи. Пък никой не се е издушил от газовете и т.н.
Лошото е, че досега не можах да разбера кой от двата котела да взема... и ще се наложи да вярвам на търговците, а това не е добра идея!
Аз съм решила, че котел ще сложа. Никой не може да ме убеди, че котела в коридора до входната врата ще ми е по-мръсен от камината в хола и носенето на дърва от балкона през целия хол до камината, цепенето им на балкона и т.н. Който не е правил и двете работи може да го твърди. Освен всичко свекърва ми разказва как в апартамента са имали огромна камина на въглища, която е топлела 2 стаи. Пък никой не се е издушил от газовете и т.н.
Лошото е, че досега не можах да разбера кой от двата котела да взема... и ще се наложи да вярвам на търговците, а това не е добра идея!
Lestat
- напреднал
Виж сега и аз искам да си купувам котел само че за къща ( около 250 квадрата без изолации, без PVC дограми ). И аз имам питане за котела. Аз мисля да се спра на Чешкия Карборобот http://ekotermbg.com/catalog_01_kotly.php?link=4
ATMOS - КАРБОРОБОТ
Осигурява автоматично, непрекъснато и регулирано отопление на жилища, училища, болници, предприятия и парници. Големият по обем бункерза въглища дава възможност, в зависимост от необходимата топлина, зареждане с гориво за няколко дни. Докато бункерът е пълен с въглища, котелът не се нуждае от надзор и обслужване. Сгурията се отстранява при пълнене на бункера. Котелът функционира 2-5 дни без повторно зареждане, в зависимост от качеството на въглищата, а това означава на практика, че е необходимо едно запалване на сезон. Отделянето на сажди и въглероден окис е минимално. Котлите са икономични и опазват околната среда. .
Някой ползвал ли го е и може ли да ми каже нещо за него ???? Струва ми се страхотен, като изкючиме, че най - слабия е 40 киловата!!! Някой може ли да ми препоръча друг модел котел пак с Шнекове и бункер и напълно автоматизирано подаване на гориво ??? Много искам да е си намера хубав котел ( дори и солена да е цифрата, както му се вика , плаща се веднъж ), но да е както казах по подобие на Карборобота ! Какво ще кажете за руските котли ?? Имам и друг въпрос . Примерно, като си отида на село в къщата и не съм бил там 4-5 дена и навънка е около - 7,-8 градуса в кухнята термометъра ми показва 12 градуса . И аз се прибирам, паля котела, пържа го на MAX , за колко време температурата ще стане около 20-22 градуса ??? Радиаторите са алуминиеви , мисля че са преценени броя на глидерите според размера на стаите !! Дайте колеги малко да ги разскаме тия теми, че имам адски много въпроси. С две думи ми трябва котел с възможност за рязка промяна на температурата в помещенията
ATMOS - КАРБОРОБОТ
Осигурява автоматично, непрекъснато и регулирано отопление на жилища, училища, болници, предприятия и парници. Големият по обем бункерза въглища дава възможност, в зависимост от необходимата топлина, зареждане с гориво за няколко дни. Докато бункерът е пълен с въглища, котелът не се нуждае от надзор и обслужване. Сгурията се отстранява при пълнене на бункера. Котелът функционира 2-5 дни без повторно зареждане, в зависимост от качеството на въглищата, а това означава на практика, че е необходимо едно запалване на сезон. Отделянето на сажди и въглероден окис е минимално. Котлите са икономични и опазват околната среда. .
Някой ползвал ли го е и може ли да ми каже нещо за него ???? Струва ми се страхотен, като изкючиме, че най - слабия е 40 киловата!!! Някой може ли да ми препоръча друг модел котел пак с Шнекове и бункер и напълно автоматизирано подаване на гориво ??? Много искам да е си намера хубав котел ( дори и солена да е цифрата, както му се вика , плаща се веднъж ), но да е както казах по подобие на Карборобота ! Какво ще кажете за руските котли ?? Имам и друг въпрос . Примерно, като си отида на село в къщата и не съм бил там 4-5 дена и навънка е около - 7,-8 градуса в кухнята термометъра ми показва 12 градуса . И аз се прибирам, паля котела, пържа го на MAX , за колко време температурата ще стане около 20-22 градуса ??? Радиаторите са алуминиеви , мисля че са преценени броя на глидерите според размера на стаите !! Дайте колеги малко да ги разскаме тия теми, че имам адски много въпроси. С две думи ми трябва котел с възможност за рязка промяна на температурата в помещенията
vache
- специалист
Lestat, брееее какво е туй чудо...
Ама най-малкия щом е 40 КВ... на мен не ми върши работа...
Мисля си по твоето питане
Аз така мисля като лаик в областта, нека и другите да кажат...
П.С. Аз продължавам да търся мнение за котлите и се надявам да се появи конкретно такова...

Мисля си по твоето питане
Примерно, като си отида на село в къщата и не съм бил там 4-5 дена и навънка е около - 7,-8 градуса в кухнята термометъра ми показва 12 градуса . И аз се прибирам, паля котела, пържа го на MAX , за колко време температурата ще стане около 20-22 градуса ??? Радиаторите са алуминиеви , мисля че са преценени броя на глидерите според размера на стаите !!Според мен това колко бързо ще вдигнеш Т в помещението зависи от загубите и това каква разлика в Т трябва да наваксваш. Имам приятели с къща, с изолации и ПВЦ дограми. С котел са. Зимата не бяха в къщата около месец. По Нова година трябваше да топлят къщата ден и половина, за да стигне 20-тина градуса. От малко над нулата са вдигали по градус на час-два. То на мен това ми е проблема, че не давам толкова топлина, че да преодолея загубите като ме няма. Сега като направим ремонта ще вдигнем температурите, но въпреки всичко 6 часа на денонощие не са достатъчни в студените дни.
Аз така мисля като лаик в областта, нека и другите да кажат...
П.С. Аз продължавам да търся мнение за котлите и се надявам да се появи конкретно такова...

Takezo Sensey
- модератор
Цецо написа:Ако котела е до входната врата както при мен,не се внася никаква мръсотия навътре.ако е на входа на , асансьора пък въобще.....

Тема "Кой котел да предпочета?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература