• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз ги вързах, но не проработиха и нямах време да се занимавам със сервизи. Не са чисто нови - работили са 1-2 месеца и са стояли няколко години в бездействие. Дисплеите работят, турбинките не са клеясали, но не отчитат дебит. Така и не се преместих тази зима на адреса, само го отоплявах донякъде. Иначе Грейко имат монтиран топломер на опитния котел и там може да се види
n.ganev - майстор
LazarGanev написа:
n.ganev, ето го ръководството, вътре има отговори на твоите въпроси, след 20-та страница са настроките. Защо няма меню на български ли - ами ще има, контролера е български и се утвърди като добър, ползва се и при други горелки, така че е въпрос на време. Но аз не мисля, че това е проблем, тъй като е много добре обяснено, има си добри заводски настройки, няма оплаквания за някакви трудности, много бързо се ориентира човек в менюто и лесно се работи. Колкото до цената (2000лв) - това не е бюджетна горелка, целта не е ниска цена, а амбицията на конструктора е да се направи най-доброто, а в същото време цената не по-висока от от много обикновени модели без самопочистване. Който търси ниска цена - има вече няколко предложения на горелки с цена около 1200лв.
http://www.greyko.com/1.pdf
Благодаря ! Относно цената съм съгласен.
vrangelov - специалист
LazarGanev написа:
Аз ги вързах, но не проработиха ...

Много жалко, че не са проработили! Това е правилният начин да се следи една такава система. Един топломер би бил много полезен и при избор на пелети.

Поздрави!
Методи - специалист
Цената, която ми оферираха вчера е малко под 2000 лева. Котела чака сертификация и след май ще е на пазара. Уверенията са, че КПД на горелката и котела ще са много високи. Стискам палци на производителя. Цената няма да я коментирам преди да излезе на пазара. Горелката макар да е на тези пари ми харесва поради две очевидни причини:
- режим на самопочистване през цялото време. Много ми напомня за пелетните горелки с гравитачно подаване на горивото. Американците непрекъснато разработват такива (do-it-yourself);
- възможност за намаляване на мощността на горелката и под 5 квт. Това е важно за хора като мен, които имат малка квадратура.
Лазар, удачно ли е да се монтира тази горелка на котел на нафта De Diеtrich, че видях един, на добра цена, защото нямам парите за горелката и котела накуп.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не мога да кажа, тъй като не съм видял котела, но силно се съмнявам, понеже пламъкът на тази горелка различава доста от този на нафтовата (този е вертикален), освен това нафтовите котли много трудно се чистят от пепелта, особено ако вратата не е на панти.
doobref - специалист
LazarGanev написа:
Не мога да кажа, тъй като не съм видял котела, но силно се съмнявам, понеже пламъкът на тази горелка различава доста от този на нафтовата (този е вертикален), освен това нафтовите котли много трудно се чистят от пепелта, особено ако вратата не е на панти.

Предложението ми за монтаж отдолу на котела за горелка Грейко, го видях в един полски сайт. Реторната горелка гори въглища, прах, пелети и всичко което гори с размер до ф 32 мм. http://www.offroad-bulgaria.com/attachm ... 1363686017
Въпроса ми беше към знаещите, дали ще е по-удачно горелка с вертикален пламък да затопля отдолу- така както тенджерата се затопля отдолу. Относно разхода ми от 50кг.- на Фероли -да така беше, но успях да я сваля на 30кг за 24 часа,макар и със слънчогледови пелети, които гори безупречно. Но имат мнооогооо пепел и е трудно за чистене, затова искам да сложа Грейко . Ще почакам до панаира и ще реша.
milenskior - специалист
Да се включа и аз в темата.
От дълго време чета за горелките тъй като се каня това лято да монтирам на котела ми който, е Виадрус 29 KW, и съм се ориентирал към Грейко RB20. Имам обаче няколко питания:
1. Ако си монтирам сам горелката ще ми важи ли гаранцията(това може би трябва производителя да питам)?
2. Колко струва запалката и необходимо ли е да си купя с горелката една резервна да съм подготвена ако изгори посред зима?
3. Някой може ли да даде настройки за слънчогледови пелети? Тъй като мисля да си купя няколко тона хубави и 1 или 2 тона слънчогледови за да мога да експериментирам и да си наглася оптималните режими и вече за втората зима да съм подготвен.
4. Кога ще е най-удачно да купя горелката? Лятото или да чакам Пловдивския панаир за евентуално някакви намаления?
geniya - специалист
Предстои ми монтаж на Greyko RB20 на Viadrus U22C.Смятам, че правилния монтаж е на долната врата на котела.Някой има ли чертеж къде точно да се пробие отвора за горелката.Притеснявам се да не объркам нещо с пробиването :?
filmatoplo - майстор
:) Имам готов комплект пробита врата за Виадрус + горелка Грейко , но сигурно си купил :wink: .
geniya - специалист
Не съм купил, можеш да предложиш какво и за колко продаваш, както и употребявано ли е или ново?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: