Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Сериозно ли мислиш, че той е снимал стълбата? Профи снимки с профи апарат?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е толкова важно дали е снимана лично (макар, че не виждам да има нещо чудно). По-важно е дали видяна и докосната, но наистина като се замисля може да е видяна само на снимка :? . Трудно е производителят да си води клиентите в чужди домове, за да си показва майсторлъка :-D
единак - специалист
Най-вероятно Флоранс е тя, а не той.
По мое непрофесионално мнение стълбата абсолютно не е от дърво.
Вътрешната част въобще не е голяма философия - ако ви прави впечатление е с еднакъв диаметър, тоест нищо не пречи да се очертае спиралата на тръба със същия диаметър и да се изреже. Колко ще е дебела тръбата е друг въпрос, а дали пък не са две тръби една в друга?
Освен това ми се струва по логично първо да се направи носещата конструкция, а после по шаблони самите стъпала. Аз поне като си правих моята точно така направих.
Не мисля, че е голяма философия стига човек да има малко творческо-инженерна мисъл.
За Бургас обаче... Преди няколко години и аз си правих стълба в мезонета, обаче на колкото и фирми да се обадих или бяха много заети или даваха безумни оферти. Накрая дойде един отвратитено вонящ на пот... майстор, който ми каза че ще ми струва към 3000лв и ще отнеме около месец. Като го питах защо толкова ми каза, че стъпалата трудно се изчислявали... Изгоних го на мига и извиках неволята. Стана за чудо и приказ, за 3-4 дни - сам, без никой да ми помага и с едни инструменти, не ти е работа... Излезе ми около 500 лв /имах една част от винкела и не знам как да го включа в сметките/
SHL - специалист
единак написа:
Най-вероятно Флоранс е тя, а не той.
По мое непрофесионално мнение стълбата абсолютно не е от дърво.
Вътрешната част въобще не е голяма философия - ако ви прави впечатление е с еднакъв диаметър, тоест нищо не пречи да се очертае спиралата на тръба със същия диаметър и да се изреже. Колко ще е дебела тръбата е друг въпрос, а дали пък не са две тръби една в друга?
Освен това ми се струва по логично първо да се направи носещата конструкция, а после по шаблони самите стъпала. Аз поне като си правих моята точно така направих.
Не мисля, че е голяма философия стига човек да има малко творческо-инженерна мисъл.
За Бургас обаче... Преди няколко години и аз си правих стълба в мезонета, обаче на колкото и фирми да се обадих или бяха много заети или даваха безумни оферти. Накрая дойде един отвратитено вонящ на пот... майстор, който ми каза че ще ми струва към 3000лв и ще отнеме около месец. Като го питах защо толкова ми каза, че стъпалата трудно се изчислявали... Изгоних го на мига и извиках неволята. Стана за чудо и приказ, за 3-4 дни - сам, без никой да ми помага и с едни инструменти, не ти е работа... Излезе ми около 500 лв /имах една част от винкела и не знам как да го включа в сметките/
Пусни я на снимка да я видим. Много са малко хората, които сами ще се захванат с направата на стълба в дома си. Е зависи и от това колко е сложна конструкцията.
единак - специалист
За съжаление не мога да пусна снимки, защото сега не живея там, ако имаш търпение до лятото, като се върна ))))...
Хванах се единствено поради това, че не намерих фирма или майстор, който да ми свърши работата. Не съм търсил пестене на пари, а добра работа. За съжаление срещнах тотална липса на професионализъм и опити да бъда измамен. Много съм насъбрал по този въпрос, ама ще си премълча...
Конструкцията е проста - "Г" образна, само че хоризонталната чертичка на Г-то е наляво, отгоре и отдясно е стена, а в чупката сложих тръба, на която заварих носещите на стъпалата. Самите стъпала - 5 тръгват прави, а после всичките са завити - целта, естествено, е пестене на място. Изработени са от дъб, 3см, по шаблони от фазер, завити отдолу с видийки и силиконче. Времето беше фактор, затова не можах да се впусна в интересно оформление на стените - шпакловка и латекс.
Пропуснах другите две стени - от ГК, първи и не съвсем успешен опит. Под самата стълба се получи нещо като килерче, като го затворих с врата от ГК, тежичка се получи малко, но засега не е мръднала...

Яд ме е само, че тогава не подозирах за съществуването на този страхотен сайт.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Флоранс, въпреки женския ник, е "той" (поради колебания му писах в среден род, но после проверих мненията му, а там говори от мъжки род) както и да де, човекът пуска и бяга, пуска и бяга. Може да не помни къде е писал.
Стълбата със сигурност не е дървена. Колебая се между метална и железобетон. По тоя повод намерих невероятни неща направени в стила на Гауди.

http://www.geocities.com/flyingconcrete/door.htm
единак - специалист
Да ме извини Флоранс тогава.
И аз си мислех за железобетон, но нещо ми се въртят спомени, че под 5 см железобетон не работи правилно ли беше.... а там колко е... може пък и да комбинация някаква.
А за Гауди... той е номер 1. Някои го смятат за кичозен, но за мен е гений. Да не говорим за конструктивните решения.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Кой КОЙ си позволява да смята ГАУДИ за кичозен???
popoci - специалист
Може да се направи от огъната слепена дървесина. В БГ се съмнявам. От метална тръба също става , но ми се струва доста дебело сечението.
prascho - майстор
Погледни този сайт: http://egsproekt.com/ . Имам брошура от едно от изложенията Стройко. В сайта има описание на различни варианти стълби включително и сходни с показаната от теб.

Тема "може ли някой да направи тази стълба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: