• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
schuldiner - майстор
Кой колега е виновен? Водачът на пътно превозно средство, излизащо на път от паркинг, защото е длъжен да пропусне пешеходците и пътните превозни средства, които се движат по този път чл. 37 (3). Това не е колегата Тони, а другият водач. А защо са викали КАТ и как са изкарали него виновен... надявам се да остане без последствия.
8180 - майстор
Хайде, преди да влизаме в спор - разгледайте картинката (снимката).
МЕСТАТА за паркиране са видни и са перпендикулярно на пътя, по който се е движил старецът, респективно също толкова път, колкото и на нашия Колега.
Нямаме тук паркинг (непаркинг, двор или друго) - асфалт, места за паркиране и РАВНОПРАВНИ ленти за движение - регулирани или не.
Цитирал съм разпоредбата-изключение от "правилото на десния". Тук я спазваме, но случаят на Колегата Тони е друг, макар да го замъглява в обясненията и картинките си.

Изобщо не визирам кой къде живее или е роден - пиша за "установени рефлекси и навици за Сф" и за подценяването им. В Плевен може да има и др. тълкования и практики, едва ли по-близки до Правилника.

Моля, не целя да обидя никого.
Аз лично карам супер внимателно напр. във В. Търново, когато ме отклонят от известния ми "царски" път (ужас). По селата изобщо забравям къде и кога имам предимство - обикновено там си имат местни Правила и навици, които АЗ не знам. Върху знаците пекат чушки, но помнят къде са били. И те така. :partyman:
toni_g79 - специалист
Искам да обясня на тези които ме изкарват едва ли не безрасъден шофер,че карах с не повече от 5-10км/ч.Стареца даже и не се огледа,защото ме тресна в задният десен калник,дефакто аз почти бях минал.София далеч не е центъра на учтивостта.Имам книжка от 1996г ,и до сега съм имал акт единствено за каране със спукано предно стъкло.В Америка съм карал около 8 години и не съм имал НИТО ЕДИН акт.Огледайте се само колко странични пътя на Главен път,нямат знак СТОП.Значи ли това,че ако някой те тресне както си караш по главният път и той излезе от десният (без знака стоп) ТИ си виновен???(като на главният път примерно нямаш и табела,че твоят път е с предимство.И ми кажете вие ако пътувате по пътя по който аз съм минал,дали бихте пропуснали ВСИЧКИ излизащи от паркинга??????
КАТ викнахме общо взето защото никой от двама ни незнаеше какво точно трябва да направим!!!!!!Дядкате мигаше и си казваше,че е виновен,както и в действителност си беше(според мен и него) но...........
По-важното е как се определя равнозначността на пътищатаДори и по ШИРИНА моят път,очевидно е по-широк........
Последствията не ме притесняват кой знае колко.Повече ме яд на кривоизтълкуваният закон,от неврозните катаджии ..... човек се учи.Аз утре си пускам жалбата пък каквото стане.........
П.П и да допълня ,че в скъпоценнта ни София карам вече 4 години,пак без нито едно установено нарушение(до сега) :)
Благодаря за хубавата снимка,ще я ползвам при обжалването си...АЗ не можах да намеря такава......
Чудно ми е и друго,ако отпадне МОЯТ акт,това прави ли автоматично другият водач виновен????
stiv1961 - майстор
8180 написа:
Хайде, преди да влизаме в спор - разгледайте картинката (снимката).
МЕСТАТА за паркиране са видни и са перпендикулярно на пътя, по който се е движил старецът, респективно също толкова път, колкото и на нашия Колега.
Прикачен файл:
Clip_39.jpg
Clip_39.jpg (54.62 KиБ) Видяна 1149 пъти
До колкото разбирам от снимката Тони е червената линия и се движи към кръговото. Сините линии са старци, които се изнасят от паркинга и налитат на Тони като диви прасета :-D ....и са невинни а Тони излиза виновен :? Ега ти и паркинга, егати и пътя :sad:
toni_g79 - специалист
Да Стив,точно така се получи.......аз съм по червената линия......
Сега разгледах картата,Това е пряк път който води от бензиностанция ШЕЛ(посока Долни Богров),по който може да се върнеш в посока СОФИЯ!!Къде на друго място може да се обърне там...........Даже по моят път има и табели ,които оказват населени места в различните посоки.........
lov - майстор
Ще си изпросиш наистина акт който тоя път ще си платиш.
И вземи се огледай точно на този паркинг или на баумакса имаше табелка че вази ЗДП.В петъка минах и през двата и ми мярна. Щото и на други места съм виждал такива табелки и явно на собствениците им е писнало от такива разправии.
Svetoslavoff1 - майстор
Тони, мисля че би било интересно да споделиш ако има развитие по случая - напр отговора от институциите.
А от картинката на колегата 8180 се вижда, че и чичко Гугъл е подчертал "главните" пътища и кръговите, за да ги разграничи може би от останалата площ за паркиране. Но не знам това аргумент ли е.
Колегата 8180 внесе според мен леко излишна "свежест" в поста си, дано това да не отклони темата.
toni_g79 - специалист
lov написа:
Ще си изпросиш наистина акт който тоя път ще си платиш.
И вземи се огледай точно на този паркинг или на баумакса имаше табелка че вази ЗДП.В петъка минах и през двата и ми мярна. Щото и на други места съм виждал такива табелки и явно на собствениците им е писнало от такива разправии.
Никой не твърди,че не важи ЗДП.Твърдя,че моето е път,неговото е паркинг това е :) Няма да се съглася никога,че това са РАВНОЗНАЧНИ пътища.........това е....... Какво ще ми напишат акт на акта ли,или акт на обжалването ,ще видим какво ще стане.Не мисля обаче да си трая,даже ще пиша в жалбата за дето ми върнаха талона и ми писаха в акта нарушение,че не го нося.Естествено не ми прочетоха акта ,после 4 часа се пънах да им разчета йероглифите и имената и управлението.......не ми беше и дадено право да напиша възражение....като не съм се сблъсквал с актове,няма как да знам всичките си права.То пак съм си виновен,че не съм юрист ама.Когато човек е под стресова ситуация е нормално да зацикли,и после да си бие главата защо не е направил това или онова...........
stiv1961 - майстор
toni_g79 написа:
Естествено не ми прочетоха акта ,после 4 часа се пънах да им разчета йероглифите и имената и управлението
Повторение на случая Ханко Брат :-D
Напиши всичко в жалбата. Няма да казвам на какво са способни адвокатите.... но те искат парички. Преди доста години осъдих двама милиционера за нанесени морални щети :)
velsi - Почетен майстор
toni_g79 написа:
Никой не твърди,че не важи ЗДП.Твърдя,че моето е път,неговото е паркинг това е :) Няма да се съглася никога,че това са РАВНОЗНАЧНИ пътища.........това е....... Какво ще ми напишат акт на акта ли,или акт на обжалването ,ще видим какво ще стане.Не мисля обаче да си трая,даже ще пиша в жалбата за дето ми върнаха талона и ми писаха в акта нарушение,че не го нося.Естествено не ми прочетоха акта ,после 4 часа се пънах да им разчета йероглифите и имената и управлението.......не ми беше и дадено право да напиша възражение....като не съм се сблъсквал с актове,няма как да знам всичките си права.То пак съм си виновен,че не съм юрист ама.Когато човек е под стресова ситуация е нормално да зацикли,и после да си бие главата защо не е направил това или онова...........
На сайта http://mvr.bg в дясно има един банер "КАТ СИГНАЛИ". Съветвам те да го ползваш. Изпращаш мейл, описваш ситуацията и чакаш да ти се обадят. Аз го ползвах за моя фиш. Случаят е описан в темата "за камерите на кат". И фишът в крайна сметка падна. Пожелавам ти успех!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Неправомерно издаден акт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: