Кой колега е виновен? Водачът на пътно превозно средство, излизащо на път от паркинг, защото е длъжен да пропусне пешеходците и пътните превозни средства, които се движат по този път чл. 37 (3). Това не е колегата Тони, а другият водач. А защо са викали КАТ и как са изкарали него виновен... надявам се да остане без последствия.
МЕСТАТА за паркиране са видни и са перпендикулярно на пътя, по който се е движил старецът, респективно също толкова път, колкото и на нашия Колега.
Нямаме тук паркинг (непаркинг, двор или друго) - асфалт, места за паркиране и РАВНОПРАВНИ ленти за движение - регулирани или не.
Цитирал съм разпоредбата-изключение от "правилото на десния". Тук я спазваме, но случаят на Колегата Тони е друг, макар да го замъглява в обясненията и картинките си.
Изобщо не визирам кой къде живее или е роден - пиша за "установени рефлекси и навици за Сф" и за подценяването им. В Плевен може да има и др. тълкования и практики, едва ли по-близки до Правилника.
Моля, не целя да обидя никого.
Аз лично карам супер внимателно напр. във В. Търново, когато ме отклонят от известния ми "царски" път (ужас). По селата изобщо забравям къде и кога имам предимство - обикновено там си имат местни Правила и навици, които АЗ не знам. Върху знаците пекат чушки, но помнят къде са били. И те така.