• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mininova - напреднал
bulhomes2 написа:
Стара тема, ама съм я пропуснал. За вертикалните ъгли да кажа. Не е необходимо да се купуват специални ъгли и да се хидроизолират. Мериш колко см ти остават до ъгъла, на следващата "летва" процепваш само задната стена, огъваш "летвата" и имаш перфектно хидроизолиран и красив ъгъл. Това за вътрешни ъгли. За външни е малко по-сложно (процепват се няколко съседни кухини и стърчишките между тях се изрязват и изхвърлят), но пак става.
Наистина това е доста добър подход. Хем се спестяват пари от закупуването на ъгли, хем не е нужно да се изолира против влага там със силикон. Аз също направих 3-4 ъгъла така-тези,които са около прозореца. И то не за друго, а заради факта, че нямаше как да сложа ъгли. Беше доста неудобно с тези чупки. Стана доста красиво.
Между другото аз приключих продължителния ремонт на моята баня успешно. Направих си я съвсем сам от поставянето на ПВЦ ламперията, през ВиК, бойлери мивки, та чак до фугирането и клекалото. Стана изумително добре за мен, като се има предвид, че никога през живота си не бях правил подобни неща.
deroo - напреднал
При мен проблема е, че попада вода зад ПВЦ ламперията - през вертикалните фуги и долния завършващ профил между плочките и ламперията. Лошото е , че отзад стената е ОСБ и ламперията е на дървена скара без основа от ГК. Има ли вариант без демонтиране на ламперията - силикониране на фугите или друго?
chapara - майстор
Сикафлекс
Изображение, евентуално.
deroo - напреднал
Благодаря, ще го пробвам. А горещия силикон не върши ли работа ?
deroo - напреднал
По санитарния все избива мухъл, горния от снимката ще се справи ли?
chapara - майстор
Горния не е силикон, а полиуретанов уплътнител :wink:
ironman - помощник
И аз напоследък много си мисля да разчупим малко банята. Тъй като има душ кабина, смятаме в тази част, където няма да се мокри толкова да сложим pvc ламперия . Малко трудно ще се намери подходящ модел, който да пасва на плочките, но като станат нещата ще пусна снимки :)
lyubo000 - помощник
Тани написа:
Може да си захванеш ламперията към Итонга направо с по-дълги винтове с едра резба. Например 4(3,5)х50 за дърво. Ето няколко снимки за да се ориентираш как се захваща ламперията!
Остатъците може да ги ползваш за тавана. 200 см височина , обаче ми се струва прекалено ниско за баня!!! Спокойно, няма да се вижда нито един винт :wink: За пода и тавана има всякакви профили. Като идеш в магазина да ги видиш на живо, всичко ще ти се изясни, ако погледнеш и снимките по-долу:
Да питам преградата м/у тоалетната и душа с ПВЦ или Алуминиева дограма е направено и колко струва долу горе?
dpp - специалист
Колеги, май и ние ще се спрем на ламперия за баня/тоалетна на втори етаж от гредодед . Къща на село - два етажа. Като първо ще оформим пода с полистолбетон , съответните отводнителни сифони, едни плочки одолу и толкоз. Така ще стане максимално олекотена конструкция. Ламперията директно за текущите стени - помещението е коридор на втория етаж между две стени и кумин.. От http://degrets.bg/pvc_%D0%BB%D0%B0%D0%B ... F-922.html може ли да ми посочите коя е лайсната която поема разликата в нивата ан пода. Колкото и да се мъча долу вседствие н анаклони и кво ли не ще има разлика от единия до другия край на пода където ще легнат ПВЦ плоскостите. Горе е ясно с тея ъгловите, но долу какъв е профила който ще отвежда водата..? :?
mininova - напреднал
dpp написа:
Колеги, май и ние ще се спрем на ламперия за баня/тоалетна на втори етаж от гредодед . Къща на село - два етажа. Като първо ще оформим пода с полистолбетон , съответните отводнителни сифони, едни плочки одолу и толкоз. Така ще стане максимално олекотена конструкция. Ламперията директно за текущите стени - помещението е коридор на втория етаж между две стени и кумин.. От http://degrets.bg/pvc_%D0%BB%D0%B0%D0%B ... F-922.html може ли да ми посочите коя е лайсната която поема разликата в нивата ан пода. Колкото и да се мъча долу вседствие н анаклони и кво ли не ще има разлика от единия до другия край на пода където ще легнат ПВЦ плоскостите. Горе е ясно с тея ъгловите, но долу какъв е профила който ще отвежда водата..? :?

Профилът долу е "стартов". Това е П-образен профил, на който едната страна е малко по-къса от другата. Аз лично ги поставях така, че дългата страна беше отпред,но забелязах недостатък. Когато влиза водичка между отделните ламели ламперия тя се стича точно в този стартов профил-логично. Когато се напълни, водата прелива от него естествено от страната,където страницата е по-ниска. Понеже при мен е отзад,прелива зад ламперията. Моят съвет е да сложиш профила с късата страница напред,към вътрешността на банята. Незнам дали ме разбра,но се надявам да съм бил полезен.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "PVC ламперия или фаянс в банята?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: