При мен ъпдейтите са забранени още след инсталацията. Всчко си ми работи, антивируса пази на вратата, дали ще го поддържат или не, докато не ми потрябва нещо ново и специално, старата техника и ХР си се справят чудесно.

Lisko написа: -- Десетки компютри са ми минали през ръцете и по въпроса за драйверите - нещата винаги са ставали по-лесно с win 7 отколкото с winXP. Изключения може да има при изключително стари устройства (напр. принтери).-При WindowsXP нещата стават по-бързо, отколкото при Windows7, че и по-лесно, настройките са по-простички, по-добре групирани, не трябва да минаваш през милион клика, за да стигнеш където си тръгнал.
8180 написа:Вярвам че си го разбираш - вероятно изгодно, заради пустите пари. Обаче.... Имам изградени навици, конфигурации от периферия, шрифтове, ако щеш с КУПЕНО ХР.8180, абсолютно съм съгласен с теб. Трябваше да го оставят като 98 с възможност за избор на компоненти, в инсталатора на 98 можеш да избереш какво ти трябва и как ти трябва. Така можеше да се напасне и към по-широка гама системи. Цялата работа в индустрията с техниката не е по-различна в останалите сфери. Планово остаряване.
thinkpad написа:8180, абсолютно съм съгласен с теб. Трябваше да го оставят като 98 с възможност ...Благодаря за моралната/емоционална подкрепа.
Lisko написа:Мисля че най-сериозния скок в стабилността беше с появата на 2000-то. Преди това се налагаше да се рестартира по няколко пъти на ден от забиване.Явно не си работил с предишните версии на тези тъмно сините. Че са чистата идеология на MS. Другите ги правеха заради някакви споразумения с IBM, от време оно.
8180 написа:В една нормална "пазарна икономика" би трябвало да мога да търся и да си купя ХР (дори на по-ниска цена, заради поддръжката) или да отпадне лицензионния режим.Главната цел на "пазарна икономика" е пари-прим ;)
8180 написа:А най-истинският вариант, според мен, е - да осигуряват съвместимост на новите си версии със старите, което би могло да стане в пазарни условияСпоред теб е така, но ако се осигури пълна съвместимост, то новата версия ще е абсолютно същата като старата.
kalpev написа:Нормално е в живота нещо старо, дори и хубаво, да отстъпи място на нещо ново. Техниката се развива толкова бързо, че не смогваме да устояваме на темповете й. Това се нарича прогрес, неизбежно е, светът не спира да се върти.Прогресът, напредъкът са хубави неща, обаче уверени ли сме, че особено в съвременният свят нещата се въртят около тях или просто колкото да се изсмучат още пари? Например новата компютърна техника е такава, че дефектира за отрицателно време. Мен ако питаш, нещата трябва да се правят по-качествени и дълготрайни. А специално за OS - ако искаха, изискванията между XP и 7 нямаше да са в пъти от 64 на 1024RAM и от 266Mhz на 1Ghz процесор. Истината е обаче, че колкото повече напредва хардуера, толкова софтуера е по-лошо оптимизиран и се пише от пишман програмисти, яде излишно много ресурси за работата, която върши, често е излишно претруфен. Всичко това, защото има повече памет, повече процесор, защо да се правят програми с какъвто и да е поглед за оптимизация? Ето това не ми харесва общо взето.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: