ivanovbg написа:Петрола и природния газ свърши ли, света който познаваме и той ще свърши. В една кола, може би само металните части не са от петрол, но са направени с неговото участие.Тъй е. Затуй колите да движат с друго, че да има повече време петрол за пластмаси и прочие.
Прегледайте клипчето ми.
Толкова ли не ви харесва? В едната отсечка се движа почти с 50. Пречките при електромобила не са технически а бюрократични. Пречката за хората не е финансова а психологическа.
Още от предварителните изчисления знаех, че по равно няма да вдигам повече от 50. Пак повтарям оказа се, че проблема не е в мощността а в режима на работа. просто ми трябва мотор S1.
За голям и пълен пробег ни трябват хубави и нови акумулатори. Случвало ми се е да карам на толкова къси разстояния, че акумулатора неможе да се зареди заради честите стартирания (дизел през зимата) и включените дневни светлини, парно и ниски обороти на двигателя респективно алтернатора. Със стари стартерни акумулатори 10-20 км не са проблем. България не произвежда петрол, но произвежда акумулатори, олово, стомана, електродвигатели. Контролера също можем да си го направим. Защо да не въздигнем родната индустрия, че да паднат и цените? Мислите ли, че за другите държави е изгодно България да бъде независима и самостоятелна? Затова не го позволяват, затова са тези пречки. Аз пък, ще продължавам да заобикалям пречките! А Вие?