• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
8180 - майстор
inspo написа:
Мииииииии какво да ти кажа... Пак не си прав.
Моята неудачна алтернатива въобще не е неудачна защото е възможен вариант, а щом има такъв то той трябва да бъде регламентиран.
И не си вярвай, че насрещния не те интересува. В нерегулирано кръстовище когато ти завиваш надясно, а той наляво и в дясно от теб има кола, то насрещният е с предимство пред теб и ти трябва да чакаш него, а не десния който в случая не ти пречи.
Затова е и знака в ситуация 3.
Това "малиииии", не го приемам за довод, а като елемент от др. "правила". :)
Все си мисля, че темата е да коментираме и допълним евентуални пропуски в знанията си.
Картинката ти (предишната) е пределно ясна и безспорна по общото правило на десния.
Сега даваш нова интерпретация по СВОЯТА картинка.
Признавам НЕ ЗНАМ ДАЛИ нормативно твоето "не десния който в случая не ти пречи" го има в Правилника и ме освобождава от МОЯ ангажимент да пусна МОЯ ДЕСЕН.
Аз спазвам (и на практика) правото на десния и не ГАДАЯ за неговите (и на третия) намерения, съображения, знаците, които виждат и т.н.
Писах каква е идеята за тези кръстовища, писах и как по-икономично може да се реши. Вариантът с три знака (без табели) решава и идеята, и новата ти задачка напълно ясно, според мен. Или...?

Апропо, на визираното кръстовище (неизвестно за мен защо) описаното едновременно преминаване НЕ се допуска при работещ светофар - отделно друго недоразумение, срещано в често в Сф.
Малка подробност - тук Общ. предприятие "Пътна сигнализация", като правило е подизпълнител на др. фирми, спечелили по ЗОП.
inspo - майстор
Друго съм написал, не малиии, а миииии (от ами) и смисъла става друг.

Точно в казуса на ситуация 1 всяка една табела и знак са нужни. Защото която и от тях да липсва променя начина за преминаване през кръстовището.
Да ти направя ли схеми?
8180 - майстор
inspo написа:
Да ти направя ли схеми?
Само ако не ти е трудно, че май прекалихме с чата, но упоритостта ти ме замисля.
До тук претендирам, че те четох доста внимателно. Възможно е нещо да не съм доучил.
Мисля, че вариант 3 ще е най-лесен и показателен за начало.
Да повторя моето мнение с уточнението, че под "знаци" визирам и пояснителни табели:
8180 написа:
Не знам само на мен ли ми прави впечатление огромното количество "самоцелно" поставени знаци, част от които напълно безсмислени.
inspo - майстор
Изображение
Ред на преминаване:
1. червен, син и ти
2. ти, червен, син
3. син, ти, червен
Има и още варианти за преминаване, но мисля, че вече е ясно.

При ситуация 3 от твоите.
Ако има знак Б1 чакаш всички, ако го няма и сте три коли - минаваш първи.
За указателната табела - може и без нея, но тя внася яснота в движението.
8180 - майстор
ОК!
Нямам никакви забележки към изложеното. Моето мнение е в неразгледаните "има още варианти", което изложих по-горе.
Не е фатално. Случва се често всеки настойчиво да се съсредоточава в своите мисли.
Нямам подходящи инструменти за рисуване (копиране) в момента - пробвай сам.
В твоите обозначения:
- Аз имам (или не) триъгълник - Пресичане на път с предимство, без табели;
- Червеният - триъгълник;
- Синият - жълт квадрат - Път с предимство (главен), без табели.
Не ми се търсят номерата и прецизните наименования.
Информационните/регулиращи елементи са общо три (или два) и осигуряват същата поредност на движение, както в твоя трети (най-разточителен) вариант... или?
Потретвам се - действително, презюмпцията е да се осигури предимства на градския транспорт по главния път в т.3, за което продължавам да твърдя, че има по-икономични варианти.

"Порочността", според мен, тръгва точно от твоята конфигурацията в т.3 (моя 1). Тя поражда необходимостта от знак и табела за "синия". Червеният би могъл да мине само с триъгълник, но защо да не се вземат още 50-100лв.

П.П. Ще отбележа, че с последното си мнение изключваш съмнителната за мен (предишна) препоръка за едновременно преминаване на "ти" и "синия" в т.3, за която се колебаех лично, но оцених някаква полезност, която почти не съм ползвал.

Предлагам, ако се налага да преминем на ЛС и се върнем тук с изложение на евентуален консеснсус по въпроса. :prost:
sfolter - помощник
Какво сте ги задъвкали тия картинки като НЯМА излишни знаци в случая. Излишни ще са ако конфигурацията на въпросните кръстовища е различна. За 2 няма какво да опъвате локуми, защото много често се среща главна улица с пресечки, които са еднопосочни и се редуват по посока, така че само това е достатъчно знака да НЕ е излишен. Даже не ми се спори за другите ситуации, защото всеки, който си е получил книжката по редовния начин ще знае защо се използват знаци Б1, Б2 и Б3 плюс допълнителната табела Т13 указваща точно пътя с предимство.
inspo - майстор
Дали дъвчем снимки или знаци или пък опъваме локуми си е наша работа. А ти вземи научи малко по добре знаците та да не се излагаш следващият път.
При възможно движение напред и надясно знака от сх.2 те ЗАДЪЛЖАВА (не ти указва) да караш само напред и надясно...
gogo7777 - майстор
Няма излишни знаци. Картинка 1 и 3 са абсолютно едно и също кръстовище. Примерно знака от картинка 3 е наличен при кръстовището от картинка 1 и стои на платното на идващите отстреща, а на платното в дясно има същия знак както на "нашето платно" със съответната допълнителна табела указваща точно кой е пътя с предимство. Знаците се комплектоват и поставят за всяко платно на кръстовището (колкото са платната, толкова са и знаците).

За картинка 2, двата знака са си на място.
защото много често се среща главна улица с пресечки, които са еднопосочни и се редуват по посока, така че само това е достатъчно знака да НЕ е излишен.
Подкрепям......Представете си (за софиянци), че карате по бул.Стамболийски по посока Шератон, от бул.Христо Ботев нагоре се редуват еднопосочни улици, в които през една е разрешен десния завой. Е вярно има си знак "навлизане в еднопосочна улица", но той е малък и почти незабележим на фона на "лудницата" на булеварда :-D , където въобще не се вижда дори и самата уличка от спрелите автомобили. Аз по тоя "излишен знак" се ориентирам къде аджеба е преката.....ул.Княз Борис I примерно.... :-D

Днес е събота и лудницата липсва......
Прикачен файл:
untitled.JPG
inspo - майстор
Последно пиша по темата.
За уличките които говорите. Това е правилната маркировка:
https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=43 ... 3,,0,19.01

https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=43 ... 5,,0,20.26

gogo7777 Примера ти е толкова излишен, колкото и безсмислен.

Прикачен файл

Untitled122.JPG
Untitled122.JPG (84.18 KиБ) Видяна 2491 пъти
Последна промяна от inspo на съб апр 12, 2014 10:09 am, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
За уличките които говорите. Това е правилната маркировка:
Т.е. :? . Не схванах.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Пътни знаци !?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: