• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
speedster - помощник
Благодаря за съветите. Да, зная че евтино качество няма, реалист съм. По скоро ми е да е бързо, защото ми е мерак да си ползвам къщата. Какво е мнението на маисторите за филц, както казахте, и отгоре армираща мрежа и перлитобетон 7-8см? Там наоколо тези които са имали възможност по времето на гладните години са направили нещо подобно но му викат сгурбетон. Наливат го даже и по вторите етажи върху гредореда.
piron45 - майстор
speedster написа:
Благодаря за съветите. Да, зная че евтино качество няма, реалист съм. По скоро ми е да е бързо, защото ми е мерак да си ползвам къщата. Какво е мнението на маисторите за филц, както казахте, и отгоре армираща мрежа и перлитобетон 7-8см? Там наоколо тези които са имали възможност по времето на гладните години са направили нещо подобно но му викат сгурбетон. Наливат го даже и по вторите етажи върху гредореда.
Не знам какви са ти възможностите , но ще ти кажа какво направих при ремонта на сутерена на старата ми къща. Имаше дюшеме и под него сгурия върху земята на 70см под кота "0". Всичко това се беше скапало от влагата след има няма 20г. Затова изкопах още 30см надолу и наредих едър речен камък, отгоре нахвърлях чукан камък за да се запълнят празнините. След това слой от филц и върху него сложих замазка с перлит и стиропор на зърна. Тази интервенция я правих 1984г и до сега пода е сух като барут и не е мръднал.
Успех.
sensi - специалист
Колега speedster, ако още не си направил нищо по кухнята ще ти кажа как може да стане най евтино. Видях, че някой колеги предлагат като вариянт да смениш гредите, та ако живееш в София и околностите, идваш в с. Лозен и ти подарявам 10 броя дървени жп траверси. Бях ги пуснал в подарявам.бг, но на теб ще ти ги дам с предимство :) , все пак сме в един форум. Е няма да ти е съвсем безплатно, ще черпиш по бира и ще то помогна да ги натовариш., Звънни ако искаш на тел. 0878549365
Caxo - специалист
Не може ли да се направи нещо като сух повдигнат под... т.е. изчиства се всичко до пръст.После пясък да се докара ниво(предполагам може да се забърка суха смес пясък и цимент) отгоре найлон, дебел фибран и.... дъски или ламинат. Така освен всичко друго получаваш и много добра топлоизлолация !
speedster - помощник
Тази седмица си взимам отпуск и отивам да го правя, вече имам и концепция, пък каквото стане.Както е утъпкана сгурията, отгоре директно пилци, майки и циментова замазка. Тия термини ги научих преди два дена и ще ги използвам.Надявам се да се справя сам с помощта един приятел, с който сме открили много истини в области, в които не сме специалисти. Ще направя снимки за форума. Благодаря на колегата Сенси, предложението много ме блазни, намеря ли товарен автомобил ще се възползвам за механата.
  • 1
  • 2

Тема "Изграждане на под върху пръст" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: