Първо:
Всъщност, има си качествени и дълготрайни неща, но и с друга цена. Като искаш качествено и дълготрайно нещо, просто си плащаш съобразно това.
Не защитавам MS, и аз съм потърпевш, но поне имам обяснение защо това се случва и го приемам. И колкото и да се оплаквам от политиката им, няма да ми върнат XP-то, то е ясно. Затова предпочитам да не роптая, излишни усилия са. Вместо това, предпочитам да насоча усилията си да разуча новото.
Светът в такава насока върви, няма начин. И след като не мога да променя дадено нещо, колкото и да не ми харесва общо взето, предпочитам да се адаптирам към него, а не да го отричам, да плача и да се оплаквам с носталгия по старото.
ArturDent написа: П.С. Никой не те задължава да ползваш продукти на MS...Второ, никой не те спира да продължаваш да си ползваш XP, спира се само поддръжката й, а не изобщо съществуването й.
thinkpad написа: Мен ако питаш, нещата трябва да се правят по-качествени и дълготрайни.Aха...и да са евтини за да са ти по джоба, разбирам те. И да струват толкова, колкото преди години, когато качествените ресурси са били стотинки, а сега са на изчерпване и дефицитни, плюс инфлацията, пазара и всякаквите кризи. И аз имам стари руски клещи за 1 рубла, които ще ме надживеят, и си търся нови такива на същата цена и качество, но...
Всъщност, има си качествени и дълготрайни неща, но и с друга цена. Като искаш качествено и дълготрайно нещо, просто си плащаш съобразно това.
thinkpad написа:А специално за OS - ако искаха, изискванията между XP и 7 нямаше да са в пъти от 64 на 1024RAM и от 266Mhz на 1Ghz процесор.А защо да го искат след като самите ресурси на компютрите са се изменили в пъти и ти сам си призна, че software-a гони hardware-a, а не обратното? Само да се съобразяват и ограничават заради това, че някъде си не може да си позволят да си купуват компютри със съвременни ресурси ли? Или с това, че другаде по света да си купиш такъв компютър е нормално и нищо специално като разход? И последните няма ли да изроптаят, ако трябва да слагат на мощните си и нови компютри ограничени по ресурс програмни продукти, само защото на някой друг изискванията не му изнасят? И длъжни ли са от "Самсунг" да произвежда CRT телевизори, само защото си харесваш твоя стар такъв или не може да си позволиш от новите, които предлагат, примерно? Търсенето определя предлагането, пазарен закон е.
Не защитавам MS, и аз съм потърпевш, но поне имам обяснение защо това се случва и го приемам. И колкото и да се оплаквам от политиката им, няма да ми върнат XP-то, то е ясно. Затова предпочитам да не роптая, излишни усилия са. Вместо това, предпочитам да насоча усилията си да разуча новото.
thinkpad написа:Ето това не ми харесва общо взето.И на мен не ми харесва качеството и сглобката на новата "Тойота" пред нарицателната като качество стара, но това не ми пречи да си я карам с кеф. И няма как да роптая, че в магазина на "Тойота" не ми предлагат стар и доказан модел, защото е спрян от производство.
Светът в такава насока върви, няма начин. И след като не мога да променя дадено нещо, колкото и да не ми харесва общо взето, предпочитам да се адаптирам към него, а не да го отричам, да плача и да се оплаквам с носталгия по старото.