Здравейте,
захванах сериозно подовото но ми изникнаха няколко въхпроса. Нека първо представя ситуацията. Става въпрос за отопление 70-75 квадрата. Отоплението е на 5 кръга с тръба pex al pex с дължина във всеки кръг 90м. Всички кръгове отиват към разпределителент колектор с термозадвижки дебитомери. Управлението на термозадвижките ще е със стайни термостати. Източника ще е камина на пелети в подземен етаж на ниво 2,5 метра под колекторите.
Ще съм благодарен ако отговорите на следните въпроси.
- какъв трябва да е диаметъра на тръбата за колекторите ?
- с какъв дебит и напор трябва да е циркулационната помпа ако е на нивото на котела / а ако е на нивото на колекторите ?
- какъв разширителен съд трябва да ползвам и каде е най удачно да го свържа.
Благодаря предварително за отговорите !
Прикачам и една снимка на серпентината в едната стая. Търпя критики.
захванах сериозно подовото но ми изникнаха няколко въхпроса. Нека първо представя ситуацията. Става въпрос за отопление 70-75 квадрата. Отоплението е на 5 кръга с тръба pex al pex с дължина във всеки кръг 90м. Всички кръгове отиват към разпределителент колектор с термозадвижки дебитомери. Управлението на термозадвижките ще е със стайни термостати. Източника ще е камина на пелети в подземен етаж на ниво 2,5 метра под колекторите.
Ще съм благодарен ако отговорите на следните въпроси.
- какъв трябва да е диаметъра на тръбата за колекторите ?
- с какъв дебит и напор трябва да е циркулационната помпа ако е на нивото на котела / а ако е на нивото на колекторите ?
- какъв разширителен съд трябва да ползвам и каде е най удачно да го свържа.
Благодаря предварително за отговорите !
Прикачам и една снимка на серпентината в едната стая. Търпя критики.