• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Всички имаме коли, нали ?

Ако сега си купувахте кола, коя щеше да е?

31%
1.Опел Астра Х
15
43%
2.Тойота Корола
21
12%
3.Ситроен С4
6
14%
4.Пежо 307
7

Общо гласове: 49

sstefanov - майстор
Аз вече писах, че по написаното веднага личи кой колко и как е карал. Не е проблем, ако нямаш достатъчно опит, но е лошо в такъв случай да се опитваш да даваш акъл на другите...
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Chefo77 написа:
ако беше карал достатъчно, щеше да знаеш, че точно по разбитите пътища по-високата скорост е ... по-щадяща
От къде на къде газ до дупка е по щадящо по разбитите пътища? С по-ниска скорост по-лесно заобикаляш дупки и е по-трудно да изгубиш управление. Един път отдавна, като ми поднесе на едно място, където след дъжд беше събрало камъчки и пясък - доста по-внимателно започнах да го давам с педала на газта. И да, да плащам бумажките на по-мощен автомобил ще ми е по-трудно. Автомобилът, който бях карал на шофьорските беше точно Опел Астра дизел. Това за "биенето" през пръстите - образно казано. И като лампата не е индикатор, за какво са я сложили там, а? :? Да допълня - в града няма никакъв смисъл от мощност, като пълзиш с 40-50-60км/ч максимум.
Не газ до дупка, а с по-висока скорост. Не когато ги заобикаляш, а когато минаваш през тях. Вярвай ми, по-щадящо е.
А лампата е там, за да не завъртиш ключа веднага. Обикновено тя си показва, след изгасването И подгрева работи още известно време. Ако се заслушаш, може и да чуеш изключването на релето :wink:
thinkpad - майстор
sstefanov написа:
Не е проблем, ако нямаш достатъчно опит, но е лошо в такъв случай да се опитваш да даваш акъл на другите...
Ако говориш за мен - не се опитвам да давам акъл, не знам дали така изглежда. Просто пиша какво мисля. Имам си хиляди километри, но нито се хваля, нито пък изрично ги следя - по-хубаво да си пожелаем безпроблемно пътуване и това е. :)
Chefo77 написа:
Не газ до дупка, а с по-висока скорост. Не когато ги заобикаляш, а когато минаваш през тях. Вярвай ми, по-щадящо е.
Лелее, знаеш ли на един по-селски път какви дупки съм виждал - по 50см широки и също толкова дълбоки? През такива дупки нямам смелост да минавам с висока скорост и по принцип, да не счупя я каре, я носач. А лично аз предпочитам да заобикалям дупките, не да ги прелитам. А и по принцип не се движа с много висока скорост - както казах обикновено с до 100-110км/ч извънградско. Повече не пъна колата, че за малко по-бързо започва да гори много повече. :)
п.п Чефо, признай си че когато минеш покрай КАТ-аджия той не си мисли, че си бързо движещ се автомобил, а ниско прелитащ самолет. :lol:
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Лелее, знаеш ли на един по-селски път какви дупки съм виждал - по 50см широки и също толкова дълбоки? През такива дупки нямам смелост да минавам с висока скорост и по принцип, да не счупя я каре, я носач. А лично аз предпочитам да заобикалям дупките, не да ги прелитам.
ЕЕЕ, ти какво ми говориш, това не са дупки, това са КРАТЕРИ! За такива неща не говоря изобщо!
kalpev - специалист
Абе, ей :-D
Вие не разбрахте ли, че щом thinkpad е казал, че човека трябва да си вземе маломощна кола, защото "Фиестичката" му е такава, значи е прав!
И щом thinkpad е казал да си вземе на бензин, защото "Фиестичката" му е такава, значи така трябва!
Ей, не разбрахте, значи, че thinkpad е винаги прав!
Chefo77, ти пък как смееш да му кажеш, че дизела няма проблем с паленето през зимата, а? Голяма работа, че ние с теб караме такива. И как не те е срам да му опонираш? И то точно на човек, дето се е учил на дизел! Ама, ха... :-D

П.С. Всеки споделя мнението си, нормално е да има различни мнения, защото нормално е да има различни вкусове. Иначе всички щяхме да караме само "Ауди" и си купуваме само "Самсунг", примерно. Споделят се мненията и до там се приключва, а питащия си преценява. Но да се опонира така яростно, че някой си е по-прав, щото, разбираш ли неговата камбанарийка е само вярната...аз това не го разбирам. Особено, че по никакъв начин не е пример за подражание...
Респект!
sstefanov - майстор
thinkpad написа:
...не знам дали така изглежда...
Точно така изглежда (и не само на мен).
thinkpad - майстор
kalpev написа:
Абе, ей :-D
То в избора на моделите в анкетата Фиеста няма. :lol: Някъде да съм писал да си купува Фиеста? Казвам как стои въпроса с данъците на автомобилите под 100к.с спрямо тези над 100к.с, което всеки го знае де. Ти все някъде ти се привижда опозиция на тебе! А имам съсед, който имаше едно Рено 19 Чамаде дизелак - бая мъки изтърпяваше горкичкият, всяка сутрин зимата... Хубаво поддържан и относително нов дизел с качествено гориво ще пали зимата, ама в останалите случаи - предпочитам си бензина. :) Общо взето говоря не за автомобилите като марки, а само че по-мощните много им е по-голям данъка и годишните разходи за подобни неща се увеличават. :)
sstefanov написа:
Точно така изглежда (и не само на мен).
Мисля, че знам за какво говориш. Имам тенденция да звуча много категорично в изказванията. Извинявам се.
sstefanov - майстор
Не давай за пример това антично рено. И си замълчи, като не знаеш, за да не ставаш за смях.
Аз имах един съсед с куче дакел. Ебаси, колко са дребни всички кучета!
thinkpad - майстор
sstefanov написа:
Не давай за пример това антично рено. И си замълчи, като не знаеш, за да не ставаш за смях.
Стефанов, първо мисля, че се "извиних", а второ - почнахме с мощността и данъците. Казах какво мисля, не искам да участвувам в спор дизел срещу бензин. Всеки да си кара каквото си прецени за добре. За мене си казах, че няма да си купя дизел. Бензин, че е лесно устройването с АГУ. Ще повторя, това е лично мнение и така бих направил за себе си. С това лично мнение и предпочитание никого не ангажирам, ставаше въпрос за до 100к.с или над 100к.с и данъците как рязко се качват.
Последна промяна от thinkpad на вт апр 15, 2014 11:24 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
Да, и няколко човека ти обясниха, че по-мощния двигател (дизел или бензин) е по-добър избор, независимо, че е по-скъп.
Ти като искаш да икономисваш карай колело (и аз обичам).
Между другото, последната кола, която карам е с турбо дизел и разходът (като пари) е колкото газта на предишната ми кола. Но динаимката е несравнимо по-добра. Следващата може би ще е бензин с турбо.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Опел Астра Х vs. Тойота Корола vs. Ситроен С4 vs. Пежо 307" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: