От мобилни телефони до цифрови камери
pansim - майстор
Ще ми бъде интересен резултата.
:partyman:
Avas_co - майстор
На мен също, че преди тоя номер си ми беше редовен :x
То май и днес за малко да стане подобна издънка, че без да искам изместих обхвата на капацитет и за малко да го бодна на мрежово.
thinkpad - майстор
Аз откакто изгорих един уред веднъж от разсеяност, проверявам по няколко пъти, преди да включвам каквото и да е било.
chano3891 - специалист
а аз за да нестват такива издънки след всяко мерене съм свикнал да го оставям на 700v AC. така че дори и да забравя да погледна знам че няма да изгори и да меря нещо по мрежата.
hidrazin - майстор
Уфффф... Обикновено Mastech слагат на входа за измерване на кондензатори (често този и за mA) два ценерови диода, свързани противопосочно към маса след предпазителя. При мен са за 7,5 волта. При претоварване по напрежение, поне единия от тях задейства и изгаря башона. Често ценера(или двата) си остава пробил и на дисплея става мазало. Все едно си е заминал безвъзвратно. Сменяш ценерите, башона ... и всичко става О.К. Ама башоните дето подменяш - само бързи слагаш. Примерно такива с бързодействие 10μs и по-малко стават. Лошото е че 10-15 такива башона са колкото тоя уред. :? Е, поне придобиваш навици да не бъркаш. :lol:
Пък и тоя е евтин и сравнително нов мултицет. Възможно е АЦП-то му да е само една плюнка и да не подлежи на подмяна. Както на този:
http://www.alibaba.com/product-detail/M ... 21574.html
Може и да извади късмет. Ако са само ценеровите диоди може да се размине и с едни 30-тина лева за ремонт, защото при такава повреда няма кой да му уважи гаранцията. А тя се установява лесно. :-D
:partyman:
razli4en73 - специалист
Че то тогава да взема нов,пък тоя да се пробвам да му сменя тези ценерови диода(ако са само те),не вярвам да са толкова скъпи
miroton - майстор
razli4en73 написа:
Че то тогава да взема нов,пък тоя да се пробвам да му сменя тези ценерови диода(ако са само те),не вярвам да са толкова скъпи
Вземи си и един Dt830 за 3,5 лв можеи да сиго изпускаш,на слънце да седи и .......
fox_vt - майстор
Мхм мога да ти снимам един такъв оставен в колата на задната кора лятото,сгънат като пуканка ама все още работи донякъде :-D
razli4en73 - специалист
Аз по принцип не съм останал само на този,имам един тип писалка и едни ампер клещи все на същата марка,така ,че благодаря за предложените модели от колегите.По принцип не търся съвет какъв да си купя,но и пак да направя същата грешка не бих си купил тези от 5-10лв.

Тема "Проблем с мултимер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: