• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fu4ko - специалист
hidrazin написа:
В инструкцията му си пише - точка 5.4.
http://www.integral-electronics.com/con ... manual.pdf
И какво му сравняваш показанията? Уред за десетина лева. Щом още работи и показва нещо - радвай се.
:partyman:
да видя дали показват еднакво.Цената му беше 14лв ама ми направиха отстъпка на 10.50
hidrazin - майстор
Вярно е! Прецакват се от найлончето. :-D
fu4ko - специалист
Като е нов и седи в кутията по магазините с найлончето как не се прецаква?Ей,къде ми изчезна единия коментар?
vlax - майстор
fu4ko написа:
hidrazin написа:
В инструкцията му си пише - точка 5.4.
http://www.integral-electronics.com/con ... manual.pdf
И какво му сравняваш показанията? Уред за десетина лева. Щом още работи и показва нещо - радвай се.
да видя дали показват еднакво.Цената му беше 14лв ама ми направиха отстъпка на 10.50

Това дали показва вярно се разбира само като го занесеш за проверка в " метрологията ",но ще ти вземат такса повече от стойността на мултицета. :) :-D
kyko81 - помощник
за мен по добро от BENING и FLUKE няма
thinkpad - майстор
Искам да попитам - преди малко си играх с едни батерии и тръгнах да меря ток на заряд. Уреда беше на 200mA обхват, а тока се оказа 900mА. Показанието на уреда мина на нули. Възможно ли е да съм го повредил, защото всичко изглежда ОК, използвах за еталон тока за диоден тест на друг уред и всичко изглеждаше ОК. Всички останали обхвати работят нормално. Едвам го допрях уреда, но все пак се чудя дали може да се разчита вече на надеждно показание от него. Очевидно никой не е застрахован от форсмажорни обстоятелства, хем са ме учили навремето, ако не има колебание за измерваната величина - да се оставя винаги на най-големият обхват и после да се намалява постепенно.
А иначе като видях, че тока е извън 200mA обхват, веднага го разкачих и превключих на 20А.
fox_vt - майстор
Няма проблем уж си има предпазител на 200м обхвата.Аз DT то съм го претоварвал на тоя обхват няма грижи един път съм опуквал предпазителя но си баца още.Човешката грешка никой не може да я компенсира.
thinkpad - майстор
Той предпазителя на 200mA обхвата не изгоря. Вързах го между сондите на друг мултимер и го пуснах на 20mA обхват, а другият мултимер - на диоден тест. Показа някакви милиампери там, а другият уред измери шунта на уреда, за който говоря. Трябва да е наред, ама като не мога да го пробвам и проверя за точност, понеже нямам такива източници - гони ме някаква параноя, необоснована сигурно...
MIRO_073 - майстор
Калибрирай го с показанията на уред, в които си сигурен и си извади изводите дали е повреден.
fore - майстор
Купих амперклещи Хайелек като тези на Мастеч
http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6654

Изображение

Супер са с 3 батерии 1.5 ААА.
Мерят точно и постоянен ток и то до 10 милиампера даже. Мерят и кондензатори до 66 милирафада-66000 микро демек.

Само едно ме дразни- че на няколко пускания -пускам и дисплея започва да премига, докато не ги изключа и на ново да ги пусна. Съмнявам се че има проблем с паленето на процесора и мисля да ги сменям. Проблема е че бяха последните и ще се консултирам с техният майстор като се появи от отпуск.

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем. Имам и други мултицети и амперклещи, но подобно нещо не съм наблюдавал до сега.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: