hidrazin написа:В инструкцията му си пише - точка 5.4.да видя дали показват еднакво.Цената му беше 14лв ама ми направиха отстъпка на 10.50
http://www.integral-electronics.com/con ... manual.pdf
И какво му сравняваш показанията? Уред за десетина лева. Щом още работи и показва нещо - радвай се.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fu4ko
- специалист
937 мнения в "Купуване на Мултицет-какъв?"
vlax
- майстор
fu4ko написа:hidrazin написа:В инструкцията му си пише - точка 5.4.да видя дали показват еднакво.Цената му беше 14лв ама ми направиха отстъпка на 10.50
http://www.integral-electronics.com/con ... manual.pdf
И какво му сравняваш показанията? Уред за десетина лева. Щом още работи и показва нещо - радвай се.
Това дали показва вярно се разбира само като го занесеш за проверка в " метрологията ",но ще ти вземат такса повече от стойността на мултицета.
thinkpad
- майстор
Искам да попитам - преди малко си играх с едни батерии и тръгнах да меря ток на заряд. Уреда беше на 200mA обхват, а тока се оказа 900mА. Показанието на уреда мина на нули. Възможно ли е да съм го повредил, защото всичко изглежда ОК, използвах за еталон тока за диоден тест на друг уред и всичко изглеждаше ОК. Всички останали обхвати работят нормално. Едвам го допрях уреда, но все пак се чудя дали може да се разчита вече на надеждно показание от него. Очевидно никой не е застрахован от форсмажорни обстоятелства, хем са ме учили навремето, ако не има колебание за измерваната величина - да се оставя винаги на най-големият обхват и после да се намалява постепенно.
А иначе като видях, че тока е извън 200mA обхват, веднага го разкачих и превключих на 20А.
А иначе като видях, че тока е извън 200mA обхват, веднага го разкачих и превключих на 20А.
thinkpad
- майстор
Той предпазителя на 200mA обхвата не изгоря. Вързах го между сондите на друг мултимер и го пуснах на 20mA обхват, а другият мултимер - на диоден тест. Показа някакви милиампери там, а другият уред измери шунта на уреда, за който говоря. Трябва да е наред, ама като не мога да го пробвам и проверя за точност, понеже нямам такива източници - гони ме някаква параноя, необоснована сигурно...
fore
- майстор
Купих амперклещи Хайелек като тези на Мастеч
http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6654

Супер са с 3 батерии 1.5 ААА.
Мерят точно и постоянен ток и то до 10 милиампера даже. Мерят и кондензатори до 66 милирафада-66000 микро демек.
Само едно ме дразни- че на няколко пускания -пускам и дисплея започва да премига, докато не ги изключа и на ново да ги пусна. Съмнявам се че има проблем с паленето на процесора и мисля да ги сменям. Проблема е че бяха последните и ще се консултирам с техният майстор като се появи от отпуск.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем. Имам и други мултицети и амперклещи, но подобно нещо не съм наблюдавал до сега.
http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6654

Супер са с 3 батерии 1.5 ААА.
Мерят точно и постоянен ток и то до 10 милиампера даже. Мерят и кондензатори до 66 милирафада-66000 микро демек.
Само едно ме дразни- че на няколко пускания -пускам и дисплея започва да премига, докато не ги изключа и на ново да ги пусна. Съмнявам се че има проблем с паленето на процесора и мисля да ги сменям. Проблема е че бяха последните и ще се консултирам с техният майстор като се появи от отпуск.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем. Имам и други мултицети и амперклещи, но подобно нещо не съм наблюдавал до сега.
Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература