s_toshkov написа:...Та пак да попитам въпросните дюзи за напояване трябва ли да са заровени в земата , или не ?Никой не знае какви са въпросните дюзички. Сега какво избираш - кристално кълбо или шарен боб?

99,9999% не трябва да са в земята.

s_toshkov написа:...Та пак да попитам въпросните дюзи за напояване трябва ли да са заровени в земата , или не ?Никой не знае какви са въпросните дюзички. Сега какво избираш - кристално кълбо или шарен боб?
Andri01 написа:Как разпределяте равномерно водата в реда? При ред около7м. ,ако се включи маркуча от съда / на самотек/ в началото,има опастност последните корени да получат много малко вода ,а първите..."да се удавят". Друг вариант-включване на маркуча в средата? Или монтиране на различни разпръсквачи по диаметър?Ами няма как да се получи при капковото неравномерно поливане. След като маркуча се напълни с вода вече зависи от самото налягане интензитета на капко образуване. Аз поливам на самотек от цистерната /а понякога и от чешмата/ на 12м. дължина и поливката в реда си е равномерна и в началота и в края.
Krass написа:С това http://napoqvane.com/drip_irrigation/pr ... ulator_5m3 не е толкова трудно.Проблема не е в налягането, а да ги нагласиш да имат горе-долу еднакъв дебит при това налягане. При мен това стана с чаши и корекции докато почнат да се пълнят по равно чашите. Обаче някой бяха развити на 2 оборота, други на 4. И това само със 7 дюзи ми отне няколко часа. За по-сериозна бройка заигравката става голяма...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: