• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Всичко за дърводелството
Artur Dent - напреднал
Гледам ги , не се притеснявай ...
Но на моя китаец не му е достатъчен хода и това е
EDI - майстор
Е, той самия ход не е 60 и повече.Пендела се движи някъде около 20-40 милиметра.Важна е мощносттаВ -в заисимост от мощността, дебелината на рязания материал е по-голяма.
Takezo Sensey - модератор
Artur Dent написа:
Виж сега и аз съм с китаиско зеге от практикер, за 19 лв. сега на него съм сложил,100 мм. ножче , и какво от това че хода е само 60 мм. Просто ще реже по бавно , помисли.Ако сложа ножче 150 мм. нама ли да срежа греда 80х80 .Ще срежа просто ще стане по бавно.
Artur Dent - напреднал
Абе хора, вратата не е плътно дърво а две плочи ПДВ и между тях хартия /вратата която рязах е такава/. Ножчето като реже излиа от долната плоскост и при движението но машинката напред много неприятно блъска /пак в долната/ при хода си надолу. Ако материала е масив естествено че нямя такъв проблем. Ама от всичко казано до тук ми става ясно, че или не сте ме разбрали или не сте го имали този проблем.
Takezo Sensey - модератор
Artur Dent написа:
Абе хора, вратата не е плътно дърво а две плочи ПДВ и между тях хартия /вратата която рязах е такава/. Ножчето като реже излиа от долната плоскост и при движението но машинката напред много неприятно блъска /пак в долната/ при хода си надолу. Ако материала е масив естествено че нямя такъв проблем. Ама от всичко казано до тук ми става ясно, че или не сте ме разбрали или не сте го имали този проблем.
Е ако си я резнал с 10 сантима , може :-D
Харалампи - специалист
takezo написа:
Artur Dent написа:
Виж сега и аз съм с китаиско зеге от практикер, за 19 лв. сега на него съм сложил,100 мм. ножче , и какво от това че хода е само 60 мм. Просто ще реже по бавно , помисли.Ако сложа ножче 150 мм. нама ли да срежа греда 80х80 .Ще срежа просто ще стане по бавно.

За 80 мм не ти трябва ножче 150. Достатъчно и 105 мм. Някъде бях писал че рязах ютонг 100 мм със ножче 155 мм. Даже първите 40-50 мм остават неизтрити, но не ми се рискуваше със 105, тях ги препоръчват точно за 80мм. С него рязах 75 мм-ровия. При дълги ножчета се наблюдава голяма вибрация на върха. За съжаление моето зеге няма регулировка на оборотите. Мисля че вибрацията може да намалее при по-ниски обороти. Не знам как ще е при рязане на дърво, но при ютонга се получаваше отклонение около 6-8 мм на 600 мм.
Лесоламинат - специалист
На всяка врата отгдолу има парче,което е 12-15 см.и позволява скъсяване на вратата в определени граници.Не би трябвало да има проблем при рязането със"зегето".
Artur Dent - напреднал
Лесоламинат написа:
На всяка врата отгдолу има парче,което е 12-15 см.и позволява скъсяване на вратата в определени граници.Не би трябвало да има проблем при рязането със"зегето".
.... ееех оптимист :) Я вземи врата на панелка отпреди 30 години. Ако я разглобиш много интересни неща може да видиш. На моята от долу летвата беше 2 см. и почти сама си падна, а вътре половината мрежа я нямаше но пък намерих "Работническо дело" и "Стършел". Голям майтап :-D
Лесоламинат - специалист
По стандарт трябва да е така.А че не се прави е друго.Затова се поръчват врати по размер.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Отрязване на врати - как? ВЕЧЕ И НАГЛЕДНО" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: