От мобилни телефони до цифрови камери
MamaMy - майстор
Не би трябвало. Този бутон е по схема самозадържащ :?
chano3891 - специалист
Зравеи така си е бутончето и освен това друг недостатък е че при прекъсване на електрозахранването след това сам се включва да работи.
petromaniq - специалист
Абе измери го този ключ какво прави - стига с това тука има /нема :evil:
todortv - майстор
barutnika написа:
......Когато натисна мрежовия ключ лампата светва за около 4-5 секунди (през това време напрежението се покачва от нула до 215 волта на мрежовия кондензатор)след което се появяват и 12-те волта на релето за В+ телевизора се включва появява се растер,а лампата вече мъждука.При отпускането на мрежовия ключ телевизора се изключва.
........Мрежовият ключ при натискане подава напрежение , а при отпускане не подава напрежение.Това нормално ли е или ключа е развален.
Мани го stby. Да уточним, когато пуснеш кюча има ли напрежение на кондензатора, ако не- сменяй ключа.
Допълнителният бутон вграден в него е за първоначално пускане(или ако дистанционното не работи....)
И за да не ти "вади" очите първите 5-6 секунди лампата откачи размагнитващата бобина.
Ако всичко с ключа е наред, тогава обърни внимание на "оня" тригер.
barutnika - напреднал
Привет.
Копчето е развалено,днес на село ми попадна едно SHIVAKI със същото шаси.
Утре ще търся ново,после пак ще пиша.
Лек ден на Всички и честит имен ден на Всички именници.
barutnika - напреднал
Привет.
Намерих копче на магазина,телевизора тръгна без лампа,което означава ,че захранването е наред.Замерих напреженията в STBY всички са ОК.Смених и кондензатора на 180 волта на видео усилвателите(разпадна се докато го вадих),но сега има друг проблем-няма звук и тунера търси но не намира добре програмата,дава я само като черга (която даже няма цветове).Набедил съм ТДА2006 и кондензаторите около нея ,също така най-вече тунера и LA7520.Кажете от къде да започна ,за съжаление нямам осцилоскоп да видя има ли Audio сигнал .Освен това телевизора ,трябва да има звук при включване дори и без картина.
Лек ден на всички.
todortv - майстор
E, тука вече нагази в дълбокото....
Преди последния ремонт имаше ли картина и звук, със задържане на копчето?
barutnika - напреднал
Привет
Не си спомням ,защото бях извадил буксата на високо говорителя и не бях включил кабела от кабелната
Знам ,че съм нагазил вече в дълбокото :wink: като няма осцил може само да гадаем и да сменяме поголовно
Но на мене ми намирисва на тунер.Прилагам снимка
Лека вече4

Прикачен файл

20140507_183258.jpg
petromaniq - специалист
Преди да ти мирише на тунер, пусни тивито със сигнал от външен източник-.ДВД примерно и тогава пак ще си приказваме. На мен ми прилича на пулсации в захранването. И без стабилна синхронизация - звук не чакай :partyman:
barutnika - напреднал
Привет
И аз си мислех тази работа,ама няма скард букса за да пробвам(утре ще намеря),ако има звук и картина по ниска ,ще търся кой кондензатор във вторичните напрежения е виновен
Благодаря за съвета
Лека вечер

Тема "Телевизор GOLDSTAR CKT4742 шаси PC91A" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: