• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 62
Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
Има пропорция, как да няма- едно към гьотере :-D
шегичка :) слагаш от което колкото имаш :)
jinio - специалист
stiv1961 написа:
Има пропорция, как да няма- едно към гьотере :-D
шегичка :) слагаш от което колкото имаш :)
О.К. Мерси за съветите!
Друго да попитам! Мисля да направя около 10 см. плоча, след което върху нея да наредя първо стари тухли единични домашно производство, след това огнеупорните и тогава да се почне зидарията на купола. Как мислиш добре ли ще е така или да почвам направо с огнеупорните? А между другото огнеупорните тухли са около 200 бр. от 4 акумулиращи печки "Изгрев", имам и плочите от печките, тях мога ли да ги ползвам примерно някъде като за пълнеж?
stiv1961 - майстор
Мисля, че няма смисъл от един ред обикновени тухли. Моята плоча е 11-12 см и направо започнах с огнеупорните( виж на 8-ма стр.). Плочите може да ги ползваш ако правиш барбекю пред пещта, да стане като тавичка. Аз ги купих от Топливо, мисля че бяха с дебелина 3 см. Ако не, ползвай ги за пълнеж.
jinio - специалист
stiv1961 написа:
Мисля, че няма смисъл от един ред обикновени тухли. Моята плоча е 11-12 см и направо започнах с огнеупорните( виж на 8-ма стр.). Плочите може да ги ползваш ако правиш барбекю пред пещта, да стане като тавичка. Аз ги купих от Топливо, мисля че бяха с дебелина 3 см. Ако не, ползвай ги за пълнеж.
О.К. Мерси отново, като продължа след празниците ще публикувам докъде съм стигнал.
jinio - специалист
Stiv, не ми беше направило впечатление, но виждам на снимките май последния слой от кварцова пясък, сол и пясък си го размесил с вода, так ли е или се бъркам? Друго което искам да те попитам, може ли да ползвам морска сол, която е едра и се продава в пакети по килограм, примерно 10 кила ще стигнат ли или трябва повече? А, и най-важното кварцова пясък няма при нас, днес бях в топливо и в други такива складове, няма, може ли без нея?
Илчо Илиев - майстор
jinio написа:
Stiv, не ми беше направило впечатление, но виждам на снимките май последния слой от кварцова пясък, сол и пясък си го размесил с вода, так ли е или се бъркам? Друго което искам да те попитам, може ли да ползвам морска сол, която е едра и се продава в пакети по килограм, примерно 10 кила ще стигнат ли или трябва повече? А, и най-важното кварцова пясък няма при нас, днес бях в топливо и в други такива складове, няма, може ли без нея?
Четох доста из темата и не успях да светна от къде и на кого му дойде тази идея,че в бетон/замазка се слага.....сол :?
Това ''кварцова пясък'' да не е нещо друго или просто бъркаш родовете :?
Имам все някакво обяснение,което няма значение, но според мен, въпреки диалектите и наречията по разните краища на България е добре по форумите да се пише така,че да е разбираемо за всички,че някои четат и приемат всичко на 100% и понякога става голям майтап....
stiv1961 - майстор
jinio написа:
Не съм ги смесвал с вода, сипах всичко на сухо. Като правих пълнежа ми казаха, че може и с морска сол. Като няма ,,КВАРЦОВ ПЯСЪК" слагай обикновен, но да е сух.
Илчо Илиев написа:
Четох доста из темата и не успях да светна от къде и на кого му дойде тази идея,че в бетон/замазка се слага.....сол :?
Това ''кварцова пясък'' да не е нещо друго или просто бъркаш родовете :?
Имам все някакво обяснение,което няма значение, но според мен, въпреки диалектите и наречията по разните краища на България е добре по форумите да се пише така,че да е разбираемо за всички,че някои четат и приемат всичко на 100% и понякога става голям майтап....
Илчо, солта не се слага в бетона а в кухината, която остава като изградиш основите на ББК-юто :) . Виж първите снимки от темата в началото....... и да, кварцовия пясък е м.р.
EDI - майстор
Руснаците слагат сол в глинено-пясъчния разтвор за измазване на големите си печки, дето се спи върху тях, пък и за всички други камини, направени по този метод.Предотвратявал напукването на разтвора при нагряване и охлаждане в последствие - не дава на глинената мазилка да пресъхне и да се напука, увеличавала също здравината.
stiv1961 - майстор
Аз сол слагах в шамота при зидането на тухлите, на 5 кг. торба 300-400 гр сол. Но ползвах само шамот, без добавяне на цимент, теракол и т.н., бая торби отидоха :)
jinio - специалист
О.К. Stiv, разбрах за това, а колко сол да сложа, примерно 10 кила ще стигнат ли, 20 стари буркана, два прозореца и останалото пясък. Един приятел работи в леярна, каза че може да уреди две кофи кварцова, ще стигнат предполагам или се бъркам?
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: