• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
atanasov2004 - специалист
Колеги за огнения пригор съм чувал че е бактериална болест и може да се пръска с антибиотик :? Преди години успешно са ползвали : Стрептомицин. Сега да знаете нещо ?
imegogo - специалист
странно актара не дразни ли пчелите ? защото и тя е никотиноид http://www.pesticidy.ru/active_substance/thiamethoxam
за огнен пригор се пръска с медсъдаржажщи препарати шампион или бордолезов разтвор но това пръскане е по-соро профилактично иначе тръгне ли не знам дали има спиране
Stefan_62 - майстор
atanasov2004 написа:
Привет!За картофи: Верита+Скор+Актара или Корсейт, Акробат или Ридомил Голд+Скор+Актара/Моспилан/. При тези комбинации се получава "железен ефект"- само с едно пръскане за сезона минават. Скор е добър препарат за борба с Алтенария по картофи и домати/Чернилка по домат/. Успех :)
Благодаря :drinkers: ,за първото пръскане на доматите и аз използвам Верита+Актара като после редувам с Ридомил Голд и Дитан, но Скор досега не бях комбинирал с тези препарати. Ще изпробвам твоята комбинация. Един път пръсках картофите с Ридомил Голд +Моспилан, но ми казаха, че Моспилана не бил много ефикасен и ми предложиха да ги пръскам с Актара или Алверде, затова попитах с какъв препарат е по ефикастно да се пръскат, че досега не бях се занимавал с картофи :) .
ZMeyGorianin - майстор
Уффф, като чета какви и колко препарати ползвате по-добре да си купувам зарзавата от пазара!
И там е пълно с всички елементи на Менделеевата таблица, но поне няма да хамалувам и да се чудя дали няма да се изпорти продукцията!
Тази година сяхме по "малко от всичко" за проба, но нямам намерение да обикалям с пръскачката-само поливане-пък каквото се получи!
imegogo - специалист
Stefan_62 написа:
Благодаря :drinkers: ,за първото пръскане на доматите и аз използвам Верита+Актара като после редувам с Ридомил Голд и Дитан, но Скор досега не бях комбинирал с тези препарати. Ще изпробвам твоята комбинация. Един път пръсках картофите с Ридомил Голд +Моспилан, но ми казаха, че Моспилана не бил много ефикасен и ми предложиха да ги пръскам с Актара или Алверде, затова попитах с какъв препарат е по ефикастно да се пръскат, че досега не бях се занимавал с картофи :) .
защо пръскаш доматите с Актара ? въшки ли имат ? изброените от теб фунгициди за домати и краставици имат дълга карантина ридомил 14 дни,дитан 20 дни ,скор 30 дни
iivanov - майстор
Змей, когато аз си бера плодове и зеленчуци знам, че всички карантинни срокове са минали и малко отгоре.Бях питал форумен колега (моите уважения), с какво да боря алтернария при домати при плододаване, тъй като разбрах , че е профи в тази сфера.Отговорът беше скор-перфектен препарат, но с месец карантина.Е, как ти се струва сега стоката от пазара? :-D
Стефане, коктейла на Атанасов е железен, но колко да е железен!!? :? Има ли по-сигурен начин за появата на резистентност от системното прилагане, на няколко фунгицида едновременно? При картофи бих започнал със скор-системен , с дълга карантина,за борба с картофена мана и алтернария.Бих продължил с меден оксихлорид, при сухо време и верита при дъждовно (гледам прогнозата).При продължително засушаване на място на веритата -дитанВ един момент е възможно да се появи алтернария и тогава ридомил-голд.
А относно антибиотиците съм на мнение, че те са само за човешка употреба.
imegogo - специалист
за алтернаия по домати при плодоотдаване куадрис 25 ск
iivanov - майстор
Куадрис е за превенция.В случая ми трябваше за лечение.
ferrari4456 - специалист
Знам, че темата е за овощни и зеленчукови градини, но от години до къщата имам ягоди, но ги косях със косачката и сега съм ги оставил и почистил от тревата.Общо взето много са добри, дори зелени са сладки, а не като тия от пазара хем скъпи, хем гадни.
Та с нещо да ги пръскам ли и правя, само тревата съм махнал за сега около тях?
iivanov - майстор
Топсин срещу сиво гниене, ама е късно.Единственото, което можеш да направиш е да ги поливаш и береш своевременно, щот събират мравки.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: