Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
teo_5f - помощник
Ще участвам в национално състезание по експериментална физика и ми трябва идея за проект.Моята идея беше да направя HHO генератор (Hydrogen Hydrogen Oxygen-Кислородоводород-Браун газ наричайте го както ви е удобно) който да захранва малък двигател който от своя страна да свързан с ел. двигател и да генерира ток 220v~ .Но ако имате по добра идея че съм много благодарен да я споделите.
tsenkov - специалист
teo_5f написа:
Ще участвам в национално състезание по експериментална физика и ми трябва идея за проект.Моята идея беше да направя HHO генератор (Hydrogen Hydrogen Oxygen-Кислородоводород-Браун газ наричайте го както ви е удобно) който да захранва малък двигател който от своя страна да свързан с ел. двигател и да генерира ток 220v~ .Но ако имате по добра идея че съм много благодарен да я споделите.
Извиняваи колега, но това е най-глупавото нещо с което може да се захванеш.За да не бъда голословен сметни КПД то при целия цикъл и ще разбереш защо...Тая тема вече и в мазетозаглъхна. Поумняха маи.Не искам да те обиждам,просто приятелски съвет. А иначе времето си е твое, парите с които ще лишиш семеиството си също.
teo_5f - помощник
tsenkov написа:
teo_5f написа:
Извиняваи колега, но това е най-глупавото нещо с което може да се захванеш.За да не бъда голословен сметни КПД то при целия цикъл и ще разбереш защо...Тая тема вече и в мазетозаглъхна. Поумняха маи.Не искам да те обиждам,просто приятелски съвет. А иначе времето си е твое, парите с които ще лишиш семейството си също.
Добре не можах да те разбера на къде биеш коефициента на полезно действие не знам колко е но не мисля че има големи загуби максимум 50% да е загубата стига да се самоподържа системата и да генерира 100-150 вата енергия е достатъчно.
ivanovbg - майстор
Можеш да се явиш и на България търси талант. И там на кастингите има такива редки плетки :lol: :lol: :lol:
teo_5f - помощник
Ок както и да е дайте вие идея за проект ако ми допадне идеята ще опитам да я реализирам
tsenkov - специалист
Еми като не заеш КПД какво е на това което искаш да правиш знаеш ли какво правиш? Някъде из темите съм го обяснил подробно. Никой до сега не ме е оборил. Ще се радвам ти да го направиш. Иначе интересно- двигателя на Стърлинг.
maleeeestrax - специалист
вземи люспи от ориз сложи ги в чаша и му ръгни меден и цинков електрод като се развият бактериите се получава ел.ток а по-добро е да направиш парен двигател(чертежи има навсякъде) който да върти генератор и пак да правиш ток но тарикътлъка е да направиш безжично пренасяне на напрежението а може да пробваш и уред за телепортация(питай Айнщайн за експеримента Филаделфия) :partyman:
ivanovbg - майстор
Понеже е кратък срока можеш да пробваш това: Изображение

Ако пък имаш повече ресурси и някой който да ти помага това: Изображение
teo_5f - помощник
tsenkov написа:
Поредната екзотика. Мине не мине и някои се сети за въздушни коли, за инерционни двигатели,ННО генератори, разреждане на бензина с вода и така нататък.... Бърка се възможното с практичното и използваемото. За инерционните двигатели: има един руснак Гулия, голям специалист в тая област доктор на техническите науки и т.н. Та от детските си години му чета творенията/преди50 години/ и все е на крачка от масовото производство и все не става.Хубава идея може да се направи такъв двигател , та дори и кола. И вече изниква въпроса за практичноста- клоняща към нула. При въздушния автомобил постановката е още по - глупава. Трябва да теглиш едно ремарке с бутилки за да минеш 20км. Всичко друго са глупости.Сметнете колко енергия може да вкарате в една бутилка,умножете я по КПД на двигателя, трансмисията,загуби при движение и ще видите какво се получава. Сметнете и теглото и цената на бутилките и ще се убедите че това е /няма да пиша каква идея че ще ме баннат/. Лично за мен това е един фоиерверг които гори 10сек и след това? До следващия.г.

Намерих го благодаря че ми отвори очите :prayer: не подозирах че е толкова трудно но сега ще пробвам да изчисля каква ще е загубата.А иначе Стърлинг двигател пробвах преди 1-2 години няма такава сила че да е полезен за нещо само като играчка.
ivanovbg - майстор
Тъжно е когато някой си няма понятие от физика да се явява на състезание.

Бих ти препоръчал запознаването с физиката да започне от тук http://www.lyuboznaiko.com/index.php/%D ... %BA%D0%B0/

:partyman:

Тема "Проект по експериментална физика (краен срок 31.05.14)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: