Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Leon - специалист
teo_5f написа:
... и това че идеите ми са глупави е ваш проблем .....

Разбира се!

Няма как глупавите ти идеи, да не са проблем на целия форум!
gogo7777 - майстор
Гого, я кажи ако имаш милион лева ще ти стигнат ли за месец ако всеки ден губиш 50% от тях? Направи сметка и това ще ти отговори на въпроса за КПД-то
Кажи кое с кое сравняваш, за да се изясни задачката. Така зададен въпроса е неразбираем. Както и в твоите сметки.......задаваш Айщайн като формула, а после смяташ с числа на други величини. Най-ми е интересно, защо раздели на 2 относителноста? А и още нещо, за абривиетурата КПД......има ли формула за изчисляването му?
fox_vt - майстор
Между другото това с пиезокристалите гледах по дискавъри една интересна разработка.Под тротоарните плочки се разполагат такива генератори и при стъпването на хората се генерира ток който обаче не се сещам за какво го използваха.Хора бол тротоари също а така и така пешеходците и без това се лутат насам натам.
gogo7777 - майстор
В Япония май бяха направили прототип на такъв тротоар. Също и за вълните в океана, които се разбиват в скалите.
Много си мързелив, Гого. В почерпушка си!
Мързелив съм я :) . Друго имах в предвид....За да има задачка трябва условие....
8180 - майстор
teo_5f написа:
Първо искам да кажа че съм на 16 години и не съм толкова на вътре в нещата за което се извинявам.Надявах се да ми помогнете не да ме нападате и това че идеите ми са глупави е ваш проблем просто подминете темата или модератора да я изтрие.
Драги Тео,
Би могъл да ми бъдеш син, както и на доста от Колегите тук.
Бих приел извиненията ти само защото ценя желанието да твориш и се бориш в Конкурси.
За съжаление не мога и го намирам вредно за твоите стремежи.
Да, за нас идеите са ти ГЛУПАВИ, отношението ти - некоректно, а евентуалната помощ - неуместна заради първите две.
Живот и здраве може и да те уважим и да се поучим от твоите проекти, но засега повярвай Е ТВЪРДЕ РАНО да ни раздаваш оценки, с което блокира и шанса си да споделим интересни опити, които сме възпроизвеждали на твоя възраст.
Силно съм уверен, че ТУК би получил поне 10 интересни идеи за ТЕБ, съобразени с възрастта и Конкурса. Ако Физиката ти е на сърце, сигурно все още има някъде наблизо Кръжок, чийто ръководител би спомогнал за осъществяването на евентуалните наши предложения.

Вярвам, ще приемеш горното като колегиален (и бащински) съвет - към изкушен от Физиката или просто като Човек.

Страхувам се, че тази година си закъснял с проекта за Конкурса.
За догодина бих предложил "левитация на предмети" и "безпроводно светене на луминисцентна лампа от ВЧ генератор".
Извинения, ако ти звуча грубо - считам го за правилно от някакъв опит.
Успех!
Dam46 - специалист
Аз бих заложил бъдещето в енергетиката на магнитния двигател. С неодимови магнити.
sstefanov - майстор
Аз бих заложил, че нямаш бъдеще в енергетиката.
stiv1961 - майстор
8180 написа:
Драги Тео,
Би могъл да ми бъдеш син, както и на доста от Колегите тук.
Бих приел извиненията ти само защото ценя желанието да твориш и се бориш в Конкурси.
За съжаление не мога и го намирам вредно за твоите стремежи.
Да, за нас идеите са ти ГЛУПАВИ, отношението ти - некоректно, а евентуалната помощ - неуместна заради първите две.
sstefanov написа:
Аз бих заложил, че нямаш бъдеще в енергетиката.
Убихте желанието на момчето :sad:
ge6aaaa3 - специалист
teo_5f написа:
Ще участвам в национално състезание по експериментална физика и ми трябва идея за проект.Моята идея беше да направя HHO генератор (Hydrogen Hydrogen Oxygen-Кислородоводород-Браун газ наричайте го както ви е удобно) който да захранва малък двигател който от своя страна да свързан с ел. двигател и да генерира ток 220v~ .Но ако имате по добра идея че съм много благодарен да я споделите.
Според мен, можеш да си спретнеш една малка горелчица с този генератор. Гледах в тубата един американец, който беше направил дюзата от игличка за топка. Самата горелка като устройство не е нещо впечатляващо, но свойствата на пламъка й, са. Самата клетка си я сметни за 220V, за да не ти трябват трафове за електрожен. И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БЪЛБУКАТОР :-D , така де, водна преграда, че да не те гледаме по новините!

Тема "Проект по експериментална физика (краен срок 31.05.14)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: