• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 244
Всичко за дърводелството
Фитилчо - майстор
У англия още :lol:

Изображение

Изображение
vladilen - специалист
екстра e (заблудил съм се че е само щрайх)
2 употреба/цена/транспорт?
bulhomes2 - майстор
vladilen написа:
Фитилчо написа:
Мога ли да направя канал и от двете страни на дъските и да си направя мъжкото отделна част, която влиза в дете дъски. Ще има малко повече лепене, но това не е проблем си мисля.
може
така ще губиш по малко материал и ширината на дъските ще е по голяма ако това целиш
имам такава дървена обшивка на втрешна стена
за перо използвах фазер 3 или 4мм
+1 И аз бих го направил така. Лесно може да се подбере диск на циркуляра, който да прави точния прорез с едно минаване.
Фитилчо - майстор
Транспорт ненам,колкот дойде. 2 кинта на кило ... опитвам се да договоря по малко, че съм накупил цялата къща аз оттам вече и като сметна колко съм дал за транспорт, лошо ми става. Може би ще си платя пале, че имам и едно телоподаващо, една стъклена веранда, готварска печка , медни тръби и фитинги и тнт .... :| :mrgreen:

2 употреба е , но е ползван само за 2 работи и това е.
Ена женица го продаваше , пусна го преди 2 часа и вече съм го платил, щото ми каза, че за да прекрати търга- купи сега иска 200 паунда и ми се стори много добра оферта за тези данни, които има ... и го налазих с 220 км :finga:

Супер сте :prayer:
Казах ви, че се чувствам добре тук и ще поостана :wink: наистина е така.

bulhomes2 написа:
+1 И аз бих го направил така. Лесно може да се подбере диск на циркуляра, който да прави точния прорез с едно минаване.
Не е ли малко несериозно, перото да е от .... ФАЗЕР :? :?: или веднъж като е залепен в канала и дъските са залепени помежду си, няма къде да мрЪда дори и с фазер :rolleyes: ???

Иначе това ще ми спести купуването на фреза и правенето на маса, но пък тя ще трябва за други неща.
Илчо Илиев - майстор
Да кажа и аз....
Съвета на другите да ползваш чуждо парче-перо е най-евтиния като загуби на м'трял,но те съветвам да използваш пера от дървесината от която правиш дюшеме/ламперия, в случая чам..
Може да си ги направиш на циркуляра-рендосваш и калиброваш дъските и един кант, слагаш линеала на 5-6-7мм, колкото смяташ,че ти трябва,а и позволяват дъските и бичиш..
За нута, по-добре е на фреза,защото там детайла ляга с широката си страна на плота и вероятността да ти бяга на страни е по-малка,но ако си нагласиш добре циркуляра , пак ще стане...е трябват ти 2 четки/гребени, да подпират да не бяга дъската от линеала,а за широчината на нута, ако нямаш подходящ като ширина трион или фрезер, подлагаш по диагонал на шайбите, които притискат триона по 1-2-3 парченца шкурка/картон , да стане триона''пиян'', до колкото ти трябва като ширина,е то при по-честа употреба на този метод се правят спец шайби под наклон,но ся за толкова не си струва...
Пера от фазер пак стават, дори на времето имаше страшна мода, слагаш по-широки пера, да се получи фуга 2-3 см и като се лакира става красиво,но.....ако е ламперия, за дюшеме само масив....

п.п. малко обеснявам кат първия човек,но дано си ме разбрал....
bulhomes2 - майстор
Илчо Илиев написа:
...но ако си нагласиш добре циркуляра , пак ще стане...е трябват ти 2 четки/гребени, да подпират да не бяга дъската от линеала,...
Често слагам едни F образни алуминиеви кантове. За средната чертичка на F-a правя точно такива прорези. Нагласям 2 линеала покрай диска на циркуляра и пъхам детайла между тях. Няма бягане и каналите стават точни и повтаряеми.
Фитилчо - майстор
Айде и фрезичката взехме :rock:

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Тани - модератор
Да са ти честити машините и със здраве да си ги ползваш!
bulhomes2 написа:
Нагласям 2 линеала покрай диска на циркуляра и пъхам детайла между тях. Няма бягане и каналите стават точни и повтаряеми.
Като на 1:30 в клипа ли :wink:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lCuXP5t23nM[/youtube]
bimbaeco - майстор
Честито за машинките, особено щрайхмуса. Мого е добър, а и на добра цена си го взел.
И аз съм си купил повечето машини от Англия и ми беше интересно коя фирма използваш за нещата, които се вземат от адрес. Тия, които ползвам аз, са големи пичове, ама са малко несериозни, та исках да видя какви други варианти има.
Фитилчо - майстор
За пик ъп ползвам GabiEli от пловдив. Много са сериозни, пускам само един мейл и не мисля нищо повече, карат ми ги на място нещата а съм купил даже и дограмата от там :-D
Изключително доволен да работя с тях за пик ъпа.
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: