екстра e (заблудил съм се че е само щрайх)
2 употреба/цена/транспорт?
Всичко за дърводелството
Фитилчо
- майстор
2436 мнения в "Фреза и оберфреза."
bulhomes2
- майстор
vladilen написа:+1 И аз бих го направил така. Лесно може да се подбере диск на циркуляра, който да прави точния прорез с едно минаване.Фитилчо написа:Мога ли да направя канал и от двете страни на дъските и да си направя мъжкото отделна част, която влиза в дете дъски. Ще има малко повече лепене, но това не е проблем си мисля.може
така ще губиш по малко материал и ширината на дъските ще е по голяма ако това целиш
имам такава дървена обшивка на втрешна стена
за перо използвах фазер 3 или 4мм
Фитилчо
- майстор
Транспорт ненам,колкот дойде. 2 кинта на кило ... опитвам се да договоря по малко, че съм накупил цялата къща аз оттам вече и като сметна колко съм дал за транспорт, лошо ми става. Може би ще си платя пале, че имам и едно телоподаващо, една стъклена веранда, готварска печка , медни тръби и фитинги и тнт ....
2 употреба е , но е ползван само за 2 работи и това е.
Ена женица го продаваше , пусна го преди 2 часа и вече съм го платил, щото ми каза, че за да прекрати търга- купи сега иска 200 паунда и ми се стори много добра оферта за тези данни, които има ... и го налазих с 220 км
Супер сте
Казах ви, че се чувствам добре тук и ще поостана
наистина е така.
или веднъж като е залепен в канала и дъските са залепени помежду си, няма къде да мрЪда дори и с фазер
???
Иначе това ще ми спести купуването на фреза и правенето на маса, но пък тя ще трябва за други неща.

2 употреба е , но е ползван само за 2 работи и това е.
Ена женица го продаваше , пусна го преди 2 часа и вече съм го платил, щото ми каза, че за да прекрати търга- купи сега иска 200 паунда и ми се стори много добра оферта за тези данни, които има ... и го налазих с 220 км

Супер сте

Казах ви, че се чувствам добре тук и ще поостана

bulhomes2 написа: +1 И аз бих го направил така. Лесно може да се подбере диск на циркуляра, който да прави точния прорез с едно минаване.Не е ли малко несериозно, перото да е от .... ФАЗЕР

Иначе това ще ми спести купуването на фреза и правенето на маса, но пък тя ще трябва за други неща.
Илчо Илиев
- майстор
Да кажа и аз....
Съвета на другите да ползваш чуждо парче-перо е най-евтиния като загуби на м'трял,но те съветвам да използваш пера от дървесината от която правиш дюшеме/ламперия, в случая чам..
Може да си ги направиш на циркуляра-рендосваш и калиброваш дъските и един кант, слагаш линеала на 5-6-7мм, колкото смяташ,че ти трябва,а и позволяват дъските и бичиш..
За нута, по-добре е на фреза,защото там детайла ляга с широката си страна на плота и вероятността да ти бяга на страни е по-малка,но ако си нагласиш добре циркуляра , пак ще стане...е трябват ти 2 четки/гребени, да подпират да не бяга дъската от линеала,а за широчината на нута, ако нямаш подходящ като ширина трион или фрезер, подлагаш по диагонал на шайбите, които притискат триона по 1-2-3 парченца шкурка/картон , да стане триона''пиян'', до колкото ти трябва като ширина,е то при по-честа употреба на този метод се правят спец шайби под наклон,но ся за толкова не си струва...
Пера от фазер пак стават, дори на времето имаше страшна мода, слагаш по-широки пера, да се получи фуга 2-3 см и като се лакира става красиво,но.....ако е ламперия, за дюшеме само масив....
п.п. малко обеснявам кат първия човек,но дано си ме разбрал....
Съвета на другите да ползваш чуждо парче-перо е най-евтиния като загуби на м'трял,но те съветвам да използваш пера от дървесината от която правиш дюшеме/ламперия, в случая чам..
Може да си ги направиш на циркуляра-рендосваш и калиброваш дъските и един кант, слагаш линеала на 5-6-7мм, колкото смяташ,че ти трябва,а и позволяват дъските и бичиш..
За нута, по-добре е на фреза,защото там детайла ляга с широката си страна на плота и вероятността да ти бяга на страни е по-малка,но ако си нагласиш добре циркуляра , пак ще стане...е трябват ти 2 четки/гребени, да подпират да не бяга дъската от линеала,а за широчината на нута, ако нямаш подходящ като ширина трион или фрезер, подлагаш по диагонал на шайбите, които притискат триона по 1-2-3 парченца шкурка/картон , да стане триона''пиян'', до колкото ти трябва като ширина,е то при по-честа употреба на този метод се правят спец шайби под наклон,но ся за толкова не си струва...
Пера от фазер пак стават, дори на времето имаше страшна мода, слагаш по-широки пера, да се получи фуга 2-3 см и като се лакира става красиво,но.....ако е ламперия, за дюшеме само масив....
п.п. малко обеснявам кат първия човек,но дано си ме разбрал....
bulhomes2
- майстор
Илчо Илиев написа:...но ако си нагласиш добре циркуляра , пак ще стане...е трябват ти 2 четки/гребени, да подпират да не бяга дъската от линеала,...Често слагам едни F образни алуминиеви кантове. За средната чертичка на F-a правя точно такива прорези. Нагласям 2 линеала покрай диска на циркуляра и пъхам детайла между тях. Няма бягане и каналите стават точни и повтаряеми.
Тани
- модератор
Да са ти честити машините и със здраве да си ги ползваш!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lCuXP5t23nM[/youtube]
bulhomes2 написа: Нагласям 2 линеала покрай диска на циркуляра и пъхам детайла между тях. Няма бягане и каналите стават точни и повтаряеми.Като на 1:30 в клипа ли

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lCuXP5t23nM[/youtube]
bimbaeco
- майстор
Честито за машинките, особено щрайхмуса. Мого е добър, а и на добра цена си го взел.
И аз съм си купил повечето машини от Англия и ми беше интересно коя фирма използваш за нещата, които се вземат от адрес. Тия, които ползвам аз, са големи пичове, ама са малко несериозни, та исках да видя какви други варианти има.
И аз съм си купил повечето машини от Англия и ми беше интересно коя фирма използваш за нещата, които се вземат от адрес. Тия, които ползвам аз, са големи пичове, ама са малко несериозни, та исках да видя какви други варианти има.
Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература