Здравейте, питенето ми е следното - двора ми е под нивото на улицата, иска ми се да направя небетонна или поне не изцяло бетонна конструкция, на която да паркирам колата си.  В последствие може би ще ползвам празното пространство отдолу като мазе. Размер 5 Х 3 метра.
Някакви идеи дали ще стане по този начин:
- бетонни ивици, над тях се изливат 3 двойки бетонни колони, които се свързват с I образни греди, отгоре кофражен шперплат. Отдолу се затваря след време, с ОСБ/вата/ОСБ. Пода по същия начин, както и тавана - с I греди.
Какво мислите?
Искам по този начин, за да избегна процедурата в общината.

Някакви идеи дали ще стане по този начин:
- бетонни ивици, над тях се изливат 3 двойки бетонни колони, които се свързват с I образни греди, отгоре кофражен шперплат. Отдолу се затваря след време, с ОСБ/вата/ОСБ. Пода по същия начин, както и тавана - с I греди.
Какво мислите?
Искам по този начин, за да избегна процедурата в общината.

Но си прав, ако тръгна да строя, ще излезе сериозна сума...
 Но си прав, ако тръгна да строя, ще излезе сериозна сума...
 ) - спомените ми са за около 4-500 лв. Даже в тази цена имаше и екзекутиви за промени по време на строителството по предното ми разрешение. Вярно е, че бавят, но не е ли си по-добре за тия пари да си го имаш и в кадастър и в нотариален акт (при нужда) и да си го направиш спокойно както трябва. А не да се чудиш кое с какво да замениш с не особенно сигурен резултат.
 ) - спомените ми са за около 4-500 лв. Даже в тази цена имаше и екзекутиви за промени по време на строителството по предното ми разрешение. Вярно е, че бавят, но не е ли си по-добре за тия пари да си го имаш и в кадастър и в нотариален акт (при нужда) и да си го направиш спокойно както трябва. А не да се чудиш кое с какво да замениш с не особенно сигурен резултат.