Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
... може на китаеца дето го е правил да ми се е спяло ...
Такъв филм още нито е измислен, нито е направен, Пък и скоро време - едва ли.
:partyman:
kozl - майстор
valentino76bs написа:
nikolovvd написа:
Само обърни внимание на десният край на етикета!
Как 12V х 2.5А ще даде 150W, както пише по средата на етикета.
Колега това най вероятно е сечение никъде не пише Ампери. А иначе си пише 12.5 А.
+1 .
О да. Едни не четат, други прочели и не проумели, а на трети не им пука. Това дето аз видЕл - кой кви жици имал с такива вързал. А като питам колко е сечението, отговора е "ти знаеш ли аз колко такива съм направил". Добре, че не знам.
Може ли траф 150 вата да захранва 4 лунички :?
А ако луничките са били по 20 вата, а чиляка сака да му е по-светло :?
Аз пък пробвах LED на траф за хал.луни щото на луните пише, 12V DC/AC и светят ама слабо, защото както, някой по-горе в е отбелязал под минимално натоварване изходното напрежение пада?
А дали ремонта си заслужава :?
За любознателност и мерак - да
Финансово - едва ли
AAsat - специалист
На капака пише че има защита от отворена веига. Нищо чудно наистина да иска товар за да тръгне. Двете големи сини съпротивления здрави ли са?
nikolovvd - майстор
valentino76bs написа:
Колега това най-вероятно е сечение никъде не пише Ампери. А иначе си пише 12.5 А.
Напълно е възможно да е сечение и при това препоръчително сечение на изходящите проводници към консуматора.
Въобще етикет та дрънка - 11.6V х 12.5A=145W, а пише 150W. На такива захранвания повече от 11.5V не ми е излизало. Може би защото съм внимавал консуматорите да са под максималната мощност на захранването.
dimi_54 - напреднал
AAsat написа:
На капака пише че има защита от отворена верига. Нищо чудно наистина да иска товар за да тръгне. Двете големи сини съпротивления здрави ли са?
Да колега здрави са , аз като започнах мерих наред понеже нямах схема да се ориентирам.
Колеги, искам нещо друго да питам то не е по темата ,но ме гложди отвътре. В един друг форум питах за схема. В обясненията написах че съм ,,замерил" диодите дали са изгорели. Модератора веднага ми направи забележка, че се ,,измерва'' а не ,,замерва''. Та какво ще кажете по въпроса кой крив , кой прав?
nikolovvd - майстор
Във всяка една област се ползва някакъв жаргон, който помага на специалистите да се разбират. Ако някой слуша разговор между системни администратори или програмисти на микроконтролери, ще си помисли, че не знае езика. Бе чува нещо, уж е на български, но нищо не разбира от думите.
Та мисълта ми е, че по-важно е да се разберем, а не да се учим на правопис и правоговор, защото съм сигурен, че този който ти направил забележка, след третата ракия така се отваря на родния си диалект, че нищо няма да му разбереш.
Остава да започнат да се заяждат с нас, че не е бушон, а предпазител, че съпротивление е свойство на резистора и прочие превземки. :shock:
Що се отнася до ЗАМЕРВАНЕТО, питай лидера на една нова партия как е по-добре да го замерват или измерват с фекалии. :lol:
dimi_54 - напреднал
Благодаря колега за отговора, мненията ни съвпадат, камък ми падна от сърцето:))))). Целта на форума е да си помагаме един на друг кой с каквото може.
hidrazin - майстор
Понятието жаргон "леко" го бъркате. Жаргон е да кажеш траф вместо трансформатор. Просто е много дълга дума. По подобни причини има и други жаргонни думи.
Съвсем друго е вместо измервам да кажеш замервам. Тази дума определено не е от жаргона нито на електротехниците, нито от жаргона на електрониката.
А тук си се набутал където не трябва.
Трансф. за ниско напрежение за халог. лампи
dimi_54 - напреднал
hidrazin написа:
Понятието жаргон "леко" го бъркате. Жаргон е да кажеш траф вместо трансформатор. Просто е много дълга дума. По подобни причини има и други жаргонни думи.
Съвсем друго е вместо измервам да кажеш замервам. Тази дума определено не е от жаргона нито на електротехниците, нито от жаргона на електрониката.
А тук си се набутал където не трябва.
Трансф. за ниско напрежение за халог. лампи
Е колега направо ме уби:)))))))). Разкодираме напълно. От къде да знам ,че там не трябва да ходя. :o
hidrazin - майстор
dimi_54 написа:
... Разкодираме напълно....
Абе Дими ти не беше ли от Котел? :-D

Тема "Трансф. за ниско напрежение за халог. лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: